Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 - jakość dźwięku

(Temat utworzony: 12-02-2023 07:23 PM)
3722 Wyświetlenia
MembersNew
Navigator
Opcje

Mam jednocześnie S22 i S23, oba 256 GB, więc mogę je porównać jednocześnie.

Przeszkadza mi słaby dźwięk w S23 zarówno przy rozmowach jaki i O DZIWO! w słuchawkach na BT jak i po kabelku Samsunga na mini jack.

W S22 mam krystalicznie czysty dźwięk, detale, szeroka dynamika, a w S23 jest jak zza kotary. Takie porównanie jak CD  vs. MP3 128.

Jakby bitrate był okrojony. Słabe to. 

A jak u Was? 

28 Odpowiedzi
rad663
Student
Opcje
Jedne słuchawki to Sony WHXB900N na kodeku LDAC. Wysokie tony aż trzeszczą w uszach, jest wyraźny brak głębi muzyki, wszystko gra płytko jak z zabawki, jakby leciało to z radia z poprzedniej epoki bez żadnego wzmacniacza. Musiałem dać ostatnie paski w equalizerze w dół, ale efekt jest marny. Drugie słuchawki to Creative Outlier Pro na kodeku AAC i sytuacja wygląda tak samo a nawet jeszcze gorzej niż w poprzednich. Czy jest to winna oprogramowania i przy następnej aktualizacji systemu problem zostanie rozwiązany? Czy ten model już tak ma?
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@rad663, na moim prywatnym S23 nic takiego się nie dzieje, a też nie zauważyłem zgłoszeń z podobnymi objawami do Twoich w serii S23.

Spróbuj zacząć od Wipe Cache Partition oraz Repair Apps, tu masz instrukcję, jak to zrobić, przeczytaj uważnie do końca: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mitpio
Voyager
Opcje
Dobrze to ująłeś jak zza kotary.
Mówię oczywiście o dźwięku z głośników które porównuje do wysłużonego Note 10 plus gdzie jest naprawdę wysoka jakość dźwięku .
W s23 ultra nie dosyć że z głośników jest jak właśnie zza kotary to jeszcze podczas rozmów głos jest dziwny .
Na słuchawkach ok .
Samsungowi coś poszło nie tak , za te pieniądze taki bubel puścić .
Praca ogólna szybka ale głośniki porażka.
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Ok porównywałem z Notem czy s9 plus tam aż chuczy taki dźwięk a z głośników nie wydobywa się coś na podobieństwo dźwięku tylko czysty klarowny
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mitpio  hmm w porównaniu z note 10 to s23 ultra powinien mieć lepszy dźwięk.  

Spróbuj zacząć od Wipe Cache Partition oraz Repair Apps, ewentualnie reset fabryczny. 

Ostatecznie może się okazać że potrzebny będzie serwis 

0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Wiesz co ? Proponuję ci na mały test .
Ściągnij i zainstaluj apke volume booster geodev.
Ustaw ją i sprawdź jak polepszyć się dzwięk .
Potem wyobraź sobie że pracujesz w głośnym środowisku i potrzebujesz wyraźnego dźwięku z telefonu .
Ja używałem na s9 plus ( najlepszy jak dotąd telefon )na Note 10 plus i też zajefajnie podbity dzwięk bez zniekształceń .
Natomiast na s23 ultra w porównaniu do tamtych porażka .
A czemu mało osób zgłasza problem ?
Ponieważ wielu nie potrzebuje tego a wręcz używa słuchawek lub ma włączone wibracje .
Ale z tego co widzę nie jestem jedyny który problem zauważył .
0 Like
MarcinM78
Student
Opcje
Mam taki same odczucia przy słuchaniu muzyki na różnych słuchawkach,s23
0 Like
MarcinM78
Student
Opcje
Na każdych słuchawkach dzwiek jest bez wyrazu, brak dynamiki ,drażni uszy
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MarcinM78 Na jakich słuchawkach dzieje się coś takiego? Być może masz coś poprzestawiane w ustawieniach? Spróbuj zrobić ich reset:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.