Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysik S pen Samsung S23 Ultra wyczuwalny dziwny zapach

(Temat utworzony: 20-03-2023 10:58 PM)
9179 Wyświetlenia
Bulii
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich dziś podczas użytkowania rysika wyczułem dziwny zapach - zapach tlących, palących się przewodów ekektryczny , dodam ze rysik działa poprawnie proszę o informację czy u was też jest taki dziwny zapach ??? Czy coś z moim rysikiem się dzieje... 

123 Odpowiedzi
Seb007
Journeyman
Opcje
No jak się topią, to już mniej ciekawie... Poszukam artykułu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę pamiętać że rysik S Pen nie jest zwykłym rysikiem zakończonym gumką, który emituje nasz palec, a urządzeniem które jest naszpikowane elektroniką. Taki rysik nie posiada też baterii, tylko kondensator który jest zamontowany podłużnie i to on podtrzymuje nasz rysik by łączył się z telefonem. Jak każde takie urządzenie wydobywa też specyficzny zapach i jest to normalne. A kto to jest ten Antyweb?
Seb007
Journeyman
Opcje
Szanowny Techniku, zapewniam Cię, że nie każde urzadzenie, w tym urzadzenia zawierające kondensatory, nie wydzielają tak "specyficznych zapachów" jak rysik S-Pen w moim telefonie. Rozumiem, że na dzień dzisiejszy Samsung przyjął taką linię obrony. Oby się nie skończyło jak z niesławnymi Note 7, których nie można było wnosić na pokład samolotów z uwagi na zagrożenie wybuchem baterii...
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
ten nieprzyjemny zapach jest faktycznie zauważony, Samsung uważa, że tak ma być... Po jakimś czasie ten zapach wywietrzeje, musisz uzbroić się w cierpliwość
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że mówimy tu o rysiku S Pen. W każdym nowym telefonem rysik jest bardziej rozbudowywany, więc nie możemy porównywać go z tawnymi rysikami które posiadały Note,y. Co do Note7 winny był producent baterii który robi je dla Samsunga, ale ze to działo się jego telefonach Samsung wziął to na siebie.
Elrevis
Journeyman
Opcje
PPE też już pisze o tym, tyle, że nie o topieniu się. Ja dopiero po przeczytaniu artykułu zauważyłem, że jest jakiś zapach, ale nie jest on zbyt mocny. Domyślam, się, że to może być przez to, że "podgrzałem" telefon w bardziej wymagających aplikacjach, a na dodatek mam go w etui.

https://www.ppe.pl/news/338946/masz-samsunga-zaufaj-lepiej-tego-nie-sprawdzac.html

Zaznaczę, że mam S24 Ultra
0 Like
krzysiumisiu
Troubleshooter
Opcje
Artykuł jest z 20 marca Antyweb
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Moim zdaniem to jest ogółem gównoburza z niczego. Każdy produkt elektroniczny dzisiaj capi. Wystarczy sztachnąć się (szczególnie) nowym TV, konsolą, PCtem, zwłaszcza jak popracują kilka godzin. Gdyby tak otworzyć telefon to pewnie zapach byłby podobny. Używać, nie przejmować się.
Niczego co piszą na PPE nie powinno się brać za pewnik, a tym bardziej traktować jak portal opiniotwórzczy, bo to kolektyw przepisywaczy wyposażonych w translator, którzy szukają jedynie wyświetleń.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Po pierwsze rysik nie ma zadnej powloki, to pod wzgledem konstrukcji odlew plastiku z recyklingu. Po drugie w rysiku nie ma baterii. A po trzecie jak reakcja rysika na slonce ma powodowac ten zapach wewnątrz telefonu 🤣 o matko...
0 Like