Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesunięte zdjęcia, brak ostrości,

(Temat utworzony: 08-11-2023 09:31 PM)
589 Wyświetlenia
Marcin881
Pioneer
Opcje
  • Czy też tak macie że niektóre zdjęcia są jakby przesunięte względem siebie ? Np. Robie foto miniaturka jest ok po czym galeria je przetwarza kręci kółeczko i po chwili łapie zdjęcie np z 1 sek opóźnieniem gdzie już jest rozmazane mimo poprawnej miniaturki. Drugi problem jak na zdjęciu również robie foto galeria przetwarza i jakby nakłada zdjęcie z ruchu nie łapie jednej akcji.
9 Odpowiedzi
Marcin881
Pioneer
Opcje
Przykłady20230916_161311_1000000880_1694873611.jpgScreenshot_20231108_213304_Gallery.jpg
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Propo kwestii ruchu, to też tak mam, a wielokrotnie na podglądzie zdjęcia ładnie, a na efekcie rozmazane. Polecam Galaxy Enhance-X bo ta można jakoś to ponaprawiać z pomocą AI. Propo przesuwania zdjęć, to jest to wywołane zmianą obiektywu, który wykonuje zdjęcie. Wielokrotnie smartfon wybiera dany obiektyw do robienia zdjęcia i może go zamienić w trakcie robienia zdjęcia, czyli np. Masz 10x wykonywane z peryskopu, ale smartfon wybierze ten teleobiektyw z 3x i 12x cyfrowym zoomem bo uzna, że z niego przetwarzanie zdjęcia będzie lepsze. Przy zmianie obiektywu zmienia się także położenie, jako że znajduje się on w innym miejscu. Propo ruchu, to chyba już jakiś błąd, jak na moje i to bardzo wnerwiający bo to kluczowy moment zdjęcia i 80% zdjęć można tak popuść, ale może nowa aktualizacja, to poprawi.
Marcin881
Pioneer
Opcje
Masakra jakaś, mam s21 ultra i według mnie robi zdjęcia lepsze , szybciej łapie ostrość i każde jej ładnie wyostrzone. Tu trzeba się nagimnastykować by aparat wybrał najlepsze choć w rzeczywistości ono nie jest dobre...
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No niestety, takie uroki AI. Zbyt dużo cyferek i za mało mechaniki/optyki. Ja sam osobiście przesiadłem się z no mocnego budżetowca (A21s) na flagowca (S23u) i pod kątem zdjęć czuję się gorzej. W poprzednim Smartfonie czułem pewność iż to co widzę na podglądzie, to otrzymam w zdjęciu. Teraz czuję się, jak na loterii, na podglądzie fajnie, a w praktyce no nie powiem jak. Oczywiście zdjęcia robi lepsze, ale nie mogę mu zaufać na tyle aby robić zdjęcia bez sprawdzania. Troszkę, jak porównywanie Golfa z Teslą ( bez urazy dla użytkowników tych aut ), czyli Golf przejedzie, ale temu Autu samemu dać jechać, to odradzam, a Tesli ludzie ufają na tyle, że mogą sobie puścić kierownicę i autko jedzie i samo zwalnia. Tutaj widzę, że już dzisiaj smartfony nie będą Teslami i nie można im już na tyle ufać w kwestii zdjęć aby po zrobieniu jednego sobie pójść. Niestety życie z AI niesie za sobą także minusy.
0 Like
Marcin881
Pioneer
Opcje
Dziwi mnie fakt że mimo już prawie rocznego stazu telefonu na rynku występuje taki problem. Czy samsung w ogóle o tym wie ? Może nie są raportowane takie błędy przyz użytkowników, jak dla mnie błąd krytyczny który powinien być naprawiony priorytetowo
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To zależy myślę, że też od oprogramowania. Podobno poprawili optymalizację i być może właśnie widzimy tego efekty. Błędu nie ma jeśli nie potwierdzi go producent, a przynajmniej teoretycznie, ale jednak nie musi wynikać to z błędu, a naturalnego ograniczenia danego urządzenia. Może spróbuj wyłączyć optymalizatora scenerii i w Camera Assistant spróbuj dać szybkie wciśnięcie migawki. Powinno chyba lekko pomóc, ale to nie zmienia faktu, że systemowo powinno być lepiej niż jest. Jak na moje, to smartfon jest gorszy teraz niż był wcześniej i chyba aktualizacje, to skopały. Było dobrze i przestało być dobrze, a przynajmniej u mnie, bo nie każdy musi mieć akurat takowy problem. Trzeba czekać na aktualizacje i powinno pomóc, a przynajmniej miejmy taką nadzieję.
0 Like
Marcin881
Pioneer
Opcje
Próbowałem wyłączyć optymalizację scenerii pozostawiając na minimum jednak po zrobieniu zdjęcia w galerii nadal mieli i pokazuje zdjęcie nie z momentu wciśnięcia migawki lecz chwilę później....tym bardziej irytujące jest to dla mnie ze głównie zmiana z s21 na s23 spowodowana była lepsza optyka a tu takie fistaszki...może ktoś bezpośrednio z samsunga udzieli konstruktywnej odpowiedzi o co chodzi?
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Czyli wciąż występuje to opóźnienie ajaj. Niestety no do Szybkich zdjęć, to się nie spisuje i zostaje chyba tylko już takie dłuższe odczekanie, czyli nie przesuwamy smartfona przez te 5 sekund, wykonujemy jeszcze jedno i idziemy. Oczywiście, to smartfon powinien dostosowywać się do nas, a nie my od niego. Myślę, że Galaxy Enhance-X powinien pomóc. W tej aplikacji jest możliwość usunięcia rozmycia i działa ona nawet dobrze. Takowa aplikacja jest dostępna w Galaxy Store i opiera się głównie na AI.
Pitson23
Helping Hand
Opcje
Ja mam to samo. W galerii po paru sekundach po zrobieniu zdjęcia w trybie nocnym smartfon zmienia zdjęcie z dobrego na fatalne !!! To jest kpina !!
Poniżej przykład.
20231108_064938_1000001063_1699422584.jpg
0 Like