Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wi-fi po aktualizacji

(Temat utworzony: 15-12-2024 02:37 AM)
957 Wyświetlenia

Też mam ten problem

szrimpe
Journeyman
Opcje
Odkładałam najnowsza aktualizacje przez parę dni z obawą, że skopie mi ona pewne ustawienia w telefonie. Końcowo jednak, puściła się ona sama i jak się spodziewałam pozmieniała mi najwyraźniej coś w systemie.

Załadowała się ona podczas gdy byłam poza domem i działałam na transmisji danych. Nie było i nie ma z nimi do teraz żadnego problemu, co mnie bardzo ucieszyło.
Jednak po powrocie do domu zorientowałam się że po połączeniu z internetem przez parę minut, przy internecie zaczął wyskakiwać tekst "Połączono bez internetu", a przy ikonce wykrzyknik, co prowadzi do całkowitej utraty zasięgu.

Mam Galaxy S23 i zrobiłam już wszystko co było zalecane przez aplikację od uruchamiania ponownie telefonu do ręcznego resetowania ustawień wi-fi w telefonie.
Dodatkowo, sprawdzilam czy wina nie leży po stronie rutera, ale jako że wszystkie inne urządzenia w domu działają prawidłowo, wykluczyłam tą opcję.

Przychodzę z pytaniem czy komuś jeszcze zdarzyła się podobna sytuacja, a jeżeli tak, to jak sobie z nią poradził i czy jest to w ogóle możliwe? 
0 Like
25 Odpowiedzi
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Taki komunikat wyskakuje, kiedy łączę się z siecią Wi-Fi, która nie ma dostępu do internetu.
0 Like
TWJ
Navigator
Opcje
Proponuję wyłączyć i włączyć WiFi w telefonie co pozwoli na ponowne połączenie z routerem w domu i negocjację parametrów łącza.

Jeżeli nie pomoże w.w., to wejść w ustawienia sieci WiFi, Sczegóły. Proszę wybrać po prawej stronie karty WiFi Ustawienia tej sieci, w której jesteśmy połączeni (trybik po prawej) i ostatecznie wybrać na dole ikonkę kosza - czyli zapomnij sieć. To zresetuje ustawienia pamięci dot. Tej sieci WiFi, w której jesteśmy teraz zalogowani i pozwoli na ponowne połączenie z Ew. Nowymi parametrami. W razie problemów z WiFi i wykrzyknikiem (czyli połączeniem z siecią lokalną bez dostępu to internetu) to ostatecznie pomagało.
AnnetOksamytna
Student
Opcje
Tak też było. Odinstalowałаm najnowszą aktualizację na telefonie. Nic innego nie pomogło.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początek proponuje Pani reset samego routera.
miroON
Big Cheese
Opcje
Normalność a jeszcze tym bardziej z Orange Co pare dni gubi zasieg Nie przejmuj sie tym
0 Like
szrimpe
Journeyman
Opcje
Zrobiłam już dwa razy, na wszystkich pozostałych urządzeniach internet działa dobrze :((
0 Like
szrimpe
Journeyman
Opcje
Zrobione już na samym początku. Zawsze pomagało na poprzednich telefonach, w tym wypadku zawiodło :((
0 Like
szrimpe
Journeyman
Opcje
Problem w tym że ruter sam w sobie ma połączenie i wszystkie pozostałe urządzenia domowe działają z nim znakomicie bez żadnych powikłań 😭
0 Like
szrimpe
Journeyman
Opcje
Czy jest jakiś konkretny sposób żeby to zrobić? Obawiam się że będzie to moje jedyne wyjście z tej sytuacji
0 Like