Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z trybem 50 MP

(Temat utworzony: 29-08-2023 12:12 PM)
2928 Wyświetlenia
IWNL
Navigator
Opcje

image
12 MP

image
50 MP

Czemu zdjęcie w 12 MP jest ostrzejsze i po prostu przyjemniejsze. Chyba nie powinno tak być

27 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Slawek23 @Bartas38 To prawdopodobnie nie jest przyczyna, ale czy sprawdzaliście, czy nie ma włączonych jakichś filtrów? Generalnie najlepiej jest wyzerować Aparat dla pewności:

Aparat > Trybik (ustawienia) > Zeruj.

Generalnie, jeżeli macie jakieś zdjęcia, na których widać problem, to warto przesłać raport o błędach:

Aplikacja Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

Members_7Uzve1b
Apprentice
Opcje

Mam tak samo jak zrobi fotę to mieli i się samo ulepsza... jak to wyłączyć,???

0 Like
Members_7Uzve1b
Apprentice
Opcje

Ja robilam i w pomieszczeniu i na plaży i w lesie zawsze przy trybie 50m zrobię zjecie i wtedy zaczyna mielis i samo się ulepszać to jest jakiś błąd trybu chyba, jak to wyłączyć ktoś wie?

0 Like
Members_7Uzve1b
Apprentice
Opcje

Tu to nie działa ja mam wszystko powyłączane i I tak przy trybie 50m zaczyna mielic I się ulepszać samemu

PatrykF
Expert
Opcje

@Members_7Uzve1b Nie da się tego zupełnie wyłączyć. Można tylko zmniejszyć moc przetwarzania w ustawieniach aplikacji Aparat (funkcja nazywa się Optymalizacja i należy ją ustawić na minimum.

Bartas38
Helping Hand
Opcje
Jeśli o mnie chodzi to nie mam włączonych podczas robienia zdjęć Żadnych filtrów problem również pojawią się w nocy.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Bartas38 Optymalizator zdjęć inaczej działa na zdjęciach w wyższej rozdzielczości - najpewniej to tutaj należy doszukiwać się różnic. Pamiętaj o ustawieniu optymalizatora w ustawieniach aparatu na najniższy.

Bartas38
Helping Hand
Opcje
Właśnie próbowałem wcześniej wyłączyłem optymalizator i jeśli zrobiłem zdjęcie w trybie 50 mpix.To wyszło ok tylko problem pojawia się przy przetwarzaniu.W trybie 12 nie ma tego problemu. Także nie wiem od czego to zależy. Al3 dziękuję za zainteresowanie się moim tenatem. Również Pozdrawiam
0 Like