Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ekranem po aktualizacji

(Temat utworzony: 10-02-2025 10:30 PM)
413 Wyświetlenia
helenkaxd
First Poster
Opcje
Niedawno zmieniłam telefon z Samsung S22 Ultra na S23 Ultra i zaraz po uruchomieniu telefonu poprosiło mnie o zainstalowanie One UI 6.1. Po instalacji codziennie mam problem: jak rano po naładowaniu telefonu coś robię na nim, to nagle ekran się robi czarny na 1-2 sekundy i tak się robi kilka razy w ciągu +- pierwszej godziny od naładowania baterii. Wysłałam już zgłoszenie błędu, ale może wiecie czy jest jakiś workaround. Czytałam że ta wersja oprogramowania okazała się być bardzo wadliwą 
14 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Maro392
Pathfinder
Opcje
To jest dla mnie śmieszne jak coś się dzieje z tel.zrob wipe cache, odkąd pamiętam tylko jeden sposób jak nie to to serwis hahah, czlaowik miał Xiaomi nie działo się nic ma Samsunga wieczne problemu z tymi telefonami i zrób wipe partiotion xd
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli chcesz podzielić się rozwiązaniem problemu zgłoszonego przez autora wątku to czekamy. Na ten moment Twoja wypowiedź nic nie wniosła do tego wątku.

Maro392
Pathfinder
Opcje
Ktoś ma jakiś problem to wipe cache xd dramat
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Z opisu nie wynika, czy s23u zakupiono nowy, czy z drugiej ręki - być może z jakimiś błędami... Nie wiemy też, czy jest z wolnej sprzedaży, czy od operatora - inny krąg aktualizacji. Wiemy natomiast, że w przypadku setek tysięcy użytkowników S23 aktualizacja ui6.1.1 nie sprawiła i nie sprawia żadnych problemów... Wiemy też, że czyszczenie pamięci - każdego zresztą urządzenia i przynajmniej od czasu do czasu - jest wskazaną czynnością higieniczną. Jak mycie zębów. Jakie są skutki braku higieny wie każdy, kto choć raz był u dentysty.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Bo często rozwiązuje to problem. To co według Ciebie powinniśmy zalecić.
Maro392
Pathfinder
Opcje
Nie kupować Samsungów i nie ma problemów, tak tak sam mam samsunga s20 fe i z nim też miałem problemy po aktualizacji że tel się wylaczal po 30 razy dziennie i tak 4 msc mekki, dziwne że zmieniając czy wcześniej użytkując Xiaomi Motorolę żadnych problemów z nimi nie było, tylko samsung i google potrafią namieszać aktualizacjami i uceglac telefony
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja mam odmienne odczucia z Xiaomi I Motorolą. Z Samsungiem i LG nie miałem nigdy problemu.
0 Like
Maro392
Pathfinder
Opcje
No teraz w tych pianidza h co Samsung to już lepiej oppo find x8 kupić czy Xiaomi 15 bo jeszcze trochę i zawita do Europy może nawet do Polski
0 Like