Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plama na wyświetlaczu

(Temat utworzony: 04-04-2024 07:49 AM)
1746 Wyświetlenia
pablik01
Pioneer
Opcje

Witam,

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu co to za ***** pojawiło się na moim wyświetlaczu. Telefon mam miesiąc i zaraz mnie coś trafi... dziś na wyświetlaczu zauważyłem plamę która nie jest wypalonym pikselem. Nie wiem co to może być - widoczna jest na szarym tle przy sztucznym świetle. Jestem wściekły bo jestem przekonany że serwis samsunga oleje sprawę i nie uzna mi gwarancji a jednak urządzenie tanie nie było...

IMG_20240404_064213.jpg

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W tym miejscu znajduje się czujnik zbliżeniowy / oświetlenia. Czy jest widoczny przez cały czas czy tylko w specyficznych warunkach oświetleniowych?

s23.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

26 Odpowiedzi
DAVA55
Navigator
Opcje
To wygląda jakby jeden z kwadracików na ekranie mający parenaście pikseli uszkodził się. Proszę wykonać diagnostykę w aplikacji members. Diagnostyka ekranu
pablik01
Pioneer
Opcje

Ekran odpowiada na dotyk...

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W tym miejscu znajduje się czujnik zbliżeniowy / oświetlenia. Czy jest widoczny przez cały czas czy tylko w specyficznych warunkach oświetleniowych?

s23.jpg

pablik01
Pioneer
Opcje

Tylko jak jest ciemno na szarym tle, wydaje mi się że u mnie nieco w innym miejscu niż na szkicu

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Moim zdaniem nie ma się czym przejmować jeżeli czujnik jest widoczny tylko w specyficznych warunkach oświetleniowych. Jeżeli jednak chcesz mieć pewność to warto skontaktować się z punktem serwisowym.

pablik01
Pioneer
Opcje

Chyba masz jednak rację zadzwoniłem z drugiego numeru i przysłoniłem toi miejsce i ekran się wygasił. Dziękuję Ci bardzo - moja reakcja była spowodowana poprzednimi doświadczeniami z serwisem

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Cieszę się, że udało się wyjaśnić sprawę.

pawel9413
Navigator
Opcje
Witam. Czy też macie ciemniejszy punkt na ekranie w tym miejscu? Wydaje mi się że tam jest czujnik zbliżeniowy jednak mam ten telefon już 2 miesiące i nigdy wczesniej tego nie zauważyłem. Najbardziej widoczne jest to na szarym ekranie. 

image

0 Like
KamIT
Apprentice
Opcje
Zgadza się. Jest to czujnik oświetlenia/zbliżeniowy.
Pozdrawiam. SmartSelect_20240518_204400_Google_1000002461_1716057840.jpg
0 Like