Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego naprawa w oficjalnym serwisie Samsunga nie pojawia się na koncie?

(Temat utworzony: 26-07-2024 12:08 PM)
312 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam, takie pytanie techniczne - oddałem S23+ do serwisu w kwestii soczewki aparatu (większość pewnie kojarzy temat "banana gate"). Jest to oficjalny autoryzowany serwis Samsunga w Poznaniu przy ul. Głogowskiej.

Jednak kiedy wejdę na swoje konto, nie mam tam żadnych zgłoszeń czy spraw, a mogę jedynie wyszukać swoją naprawę używając maila lub nr-u telefonu i podając numer zlecenia. Skoro email i nr tel. są przypisane do tej usługi, dlaczego nie wyświetla mi się to na koncie automatycznie? 

Strasznie wkurzające jest każdorazowe wklepywanie tych danych...

8 Odpowiedzi
Kordyl
Navigator
Opcje
Czysto informacyjnie, jak rozumiem telefon jest przypisany do Twojego konta?
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Tak, oczywiście - widzę go w swoich urządzeniach :smiling-face:

0 Like
Kordyl
Navigator
Opcje
Zostaje Ci napisać do supportu i spytać dlaczego nie masz takich informacji w aplikacji. Lecz patrząc na to jak działają ostatnio usługi Samsung Shop i inne formularze, to mnie to nie dziwi. W tym tygodniu np. znowu nie można sprawdzić statusu zamówienia z poziomu Samsung Shop. Jeśli dane w aplikacji i formularzu oddania telefonu na gwarancję masz takie same i nawet telefon masz przypisany do aplikacji, to nie widzę innego powodu dla którego nie miałbyś widzieć naprawy w aplikacji jak problemy z systemami po stronie Samsunga.
relativ
Helping Hand
Opcje

Na moim koncie widoczne są tylko zgłoszenia składane poprzez opcję żądanie usługi. Zgłoszeń bezpośrednich w autoryzowanych salonach nie widać. Zgłosiłem żądanie rejestracji numeru mojej bieżącej naprawy w serwisie na moim koncie. Zobaczymy co będzie. Faktycznie każdorazowe wklepywanie tych danych jest irytujące, zwłaszcza jak nie można korzystać z kopiuj/wklej. Poza tym też się nie dziwię ... itd. tak jak przedmówca 😏

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, te informacje pojawiają się dopiero po pewnym czasie na naszym koncie.

Jeśli dalej ich nie będzie, najlepiej napisać do supportu jak sugerowano wcześniej
Abisai78
Helping Hand
Opcje

OK, na stronie status był, ze przydzielili technika (czyli krok 2. z 5) - a godzinę temu dostałem SMS z serwisu, że telefon do odebrania :smiling-face:

Niestety, spuścili mnie na drzewo - wg nich soczewka jest OK 😞

0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Jak skończyłem poprzedni wpis to status naprawy był 'Przypisano technika'. Godzina i proszę status ' Naprawa zakończona', chociaż usterka wcale nie taka banalna. Szok, oddałem do serwisu 3 dni temu - rekord. Telefon do odbioru, ciekawy jestem efektu naprawy 🤔

Screenshot_20240726_140546_Chrome.jpg

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Wszystko zależy od danej usterki i dostępnych części. Jeśli jest to w miarę szybka naprawa to Technikowo spokojnie zajmuje to max 30 minut.