22-07-2024 11:27 PM
Cześć,
Czy istnieje taka możliwość by po ponownym uruchomieniu telefon włączał wszystkie aplikacje mimo braku wpisania PINu systemu (nie Sim)?
Aktualnie jest tak, że po ponownym uruchomieniu system nie zacznie uruchamiać aplikacji póki nie wpisze pinu, a chciałbym by cały system i aplikacje się uruchomiły mimo braku wpisania pinu. Przy restarcie z jakiegokolwiek powodu czy to update, czy cokolwiek innego trzeba koczować przy telefonie by telefon prawidłowo się uruchomił, a tak to mógłbym go odłożyć i nie musiał zagladac czy to aby na pewno już się zrestartował.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
22-07-2024 11:28 PM
Obawiam się, że ze względów bezpieczeństwa nie ma takiej możliwości.
25-07-2024 04:53 PM
Cześć '... w przypadku chociażby zgubienia telefonu czy kradzieży i restartu aktualnie tel już nie komunikuje się ze światem...' Zrestartowałem telefon i tablet czyli w menu wyłączania kliknąłem 'uruchom ponownie' i nie czekając co będzie dalej tak je zostawiłem. Obok nich położyłem jeszcze jeden normalny, włączony telefon. Po godzinie (lepiej się nie spieszyć, cierpliwość popłaca) sprawdziłem lokalizacje zrestartowanych urządzeń aplikacją find na jeszcze innym telefonie i okazało się, że obydwa zostały 'wykryte przez pobliskie urządzenia'. Ponieważ nie ma takich informacji o jakie konkretnie pobliskie urządzenia chodzi więc nie wiem czy to był mój pozostawiony tel. czy jakieś inne pobliskie urządzenia z włączoną opcją 'znajdowanie offline'. Jako ciekawostkę powiem jeszcze, że oddałem jeszcze jeden tel. do serwisu w trybie konserwacji i też został wykryty przez pobliskie urządzenia tak że mogę obserwować co się z nim dzieje. Reasumując nie jest znowu tak źle z tym bezpieczeństwem.
22-07-2024 11:28 PM
Obawiam się, że ze względów bezpieczeństwa nie ma takiej możliwości.
22-07-2024 11:31 PM
Właśnie względy bezpieczeństwa powinny to umożliwiać. Ja tak czy siak chce wpisać pin, ale w przypadku chociażby zgubienia telefonu czy kradzieży i restartu aktualnie tel już nie komunikuje się ze światem, a mógłby.
22-07-2024 11:36 PM
Zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members:
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
25-07-2024 04:53 PM
Cześć '... w przypadku chociażby zgubienia telefonu czy kradzieży i restartu aktualnie tel już nie komunikuje się ze światem...' Zrestartowałem telefon i tablet czyli w menu wyłączania kliknąłem 'uruchom ponownie' i nie czekając co będzie dalej tak je zostawiłem. Obok nich położyłem jeszcze jeden normalny, włączony telefon. Po godzinie (lepiej się nie spieszyć, cierpliwość popłaca) sprawdziłem lokalizacje zrestartowanych urządzeń aplikacją find na jeszcze innym telefonie i okazało się, że obydwa zostały 'wykryte przez pobliskie urządzenia'. Ponieważ nie ma takich informacji o jakie konkretnie pobliskie urządzenia chodzi więc nie wiem czy to był mój pozostawiony tel. czy jakieś inne pobliskie urządzenia z włączoną opcją 'znajdowanie offline'. Jako ciekawostkę powiem jeszcze, że oddałem jeszcze jeden tel. do serwisu w trybie konserwacji i też został wykryty przez pobliskie urządzenia tak że mogę obserwować co się z nim dzieje. Reasumując nie jest znowu tak źle z tym bezpieczeństwem.