Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lakier

(Temat utworzony: 14-08-2023 03:46 PM)
4729 Wyświetlenia
bluejeans71
Journeyman
Opcje
Czołem. Mam S23 Ultra w kolorze zielonym. Kilka dni temu zauważyłem w okolicach miejsca na rysik odprysk lakieru. Właściwie to pojawił się mały bąbel a następnie fragment lakieru zszedł... Trochę słabo jak na sprzęt za kilka tysięcy PLN. Komuś się tak jeszcze zdarzyło? Czy to podstawa do reklamowania smartfona?
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Na pocieszenie najlepiej sprawić sobie ładne etui😉

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Znaczy u każdego ta jakość. U jabłuszka ostatnio kondycja baterii po roku w flagocu za 8 tysięcy wynosi 89-91% u ponad polowy osób, więc nikt nie jest idealny. Z tymi upadkami różnie to bywa. Tak naprawdę wszystko zależy od tego, jak, gdzie i z jaką mocą smartfon upadnie. Mój a21s przy odbiciach od schodów i poreczy z folią przeżył upadek na drewnianą podłogę. Przy wysokości jakiegoś metra, kiedy spadł na płytkę kuchenną, to ekran pękł, więc trudno ocenić. Jakość będzie podobna, ale wszystko zależy od upadku, jak i od ochrony smartfona.
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Jeśli masz czarną wersję kup sobie oxyde w dlugopisie. Ładnie czerni aluminium i jest trwałe. Prawie nie widać różnicy względem oryginału. https://allegro.pl/oferta/oksyda-do-aluminium-w-sztyfcie-touch-up-pen-13394543315
Sam nie raz używałem w telefonach samsunga. Nie jest to farba, a kwas, który wytrawia aluminium.
Mati280
Journeyman
Opcje
Koniecznie to wypróbuję, dzięki za sugestię.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, serwisy nie wymieniają samej ramki.

Co do jakości, to żaden telefon ani Samsung ani Apple nie zagrwarantuje "super hiper" wytrzymałości przy upadkach. To jest tylko I wyłącznie kwestia przysłowiowego "szczęścia"

Telefon może spaść z 10 centymetrów i się zniszczy, albo z 2 metrów i nic mu się nie stanie. - niezależnie od producenta
Mati280
Journeyman
Opcje
W takim razie musiałem mieć ogromne szczęście przy poprzednim telefonie, a tutaj już po pierwszym upadku piękne wykwity na aluminium się pojawiły.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Trzeba nosić etui, telefon nie jest urządzeniem pancernym
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ramkę można wymienić, ale jest z tym bardzo dużo zachodu, dlatego większości serwisów, a już tym bardziej autoryzowanych się tego nie podejmuje. Jeśli ma Pan telefon na gwarancji można spróbować zareklamować telefon na problemy z wyświetlaczem, wtedy przy wymianie będzie z nową ramką. Jeśli chcemy robić na własny koszt to kwota ok 1300zl
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati280  napisał(a):
Przyznam, że jestem zły, bo telefon za tę cenę nie powinien być aż tak delikatny. Telefon konkurencji z jabłkiem nie raz spadł mi na podłogę i ramki nigdy się nie naruszyły.

Wszystko zależy od tego w jaki sposób telefon upadnie. Widocznie miałeś mniej szczęścia w przypadku telefonu Galaxy. Na przyszłość lepiej wcześniej pomyśleć o etui, które ochroni telefon właśnie w takich sytuacjach.

80VENOM08
Pioneer
Opcje
Posiadam swojego s23 ultra od premiery i ogólnie nie mam na co narzekać, bo sprawuje się bardzo dobrze, no ale nie piszę tego wątku bez powodu. 
Od jakiegoś czasu już zauważam odpryskujący się lakier od obudowy pomimo, że cały czas noszę go w etui i to oryginalnym etui samsunga. Dzisiaj musiałem wymienić szybkę ochronną bo stara już była skatowana no więc zaklejam sobie wszystkie otwory w telefonie aby klej ich nie zatkał a po ukończonej robocie szczęśliwie odklejam te zabezpieczenia... od razu z lakierem. Wkurzyłem się trochę bo w tych miejscach nawet lakier nie był uszkodzony. 
Ktoś ma też takie problemy? 
Tagi (1)
0 Like