04-11-2023 12:09 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
06-11-2023 04:06 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Po raz kolejny trochę rozczarowania. Owszem wszystko działa szybko i płynnie zmiany na pewno pozytywne. Jednak ja z mojego egoistycznego punktu widzenia dalej rozczarowany. Nie mogę się doczekać takich mniej lub bardziej istotnych zmian jednak dla mnie ważnych.
1. Nie działa przynajmniej u mnie powiększenie ikon na ekranie. Zarówno teraz jak i wcześniej czy mam na min. czy na max wielkość ikon jest taka sama. Tak wiem jest tryb uproszczony...
2. Najważniejsze. Nadal nie da się wyłączyć wysuwanej od dołu belki z szablonami sms przy połączeniu przychodzącym. Kiedyś był super zamiennik Truephone ale wywalili go ze sklepu.
3. Nie ma tego co u chińczyków.
- budzik przy wyłączonym telefonie
- samoczynne zgodnie z ustawioną godziną wł./wył. telefonu
- dzwonek narastający
- odebranie przez przyłożenie telefonu do ucha.
06-11-2023 04:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-11-2023 04:45 PM — edytowano 06-11-2023 04:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Budzik przy wyłączonym telefonie? No to chyba oznacza, że nie jest wyłączony skoro funkcja systemowa działa 😅. To włączanie i wyłączanie, to znowu ta sama sytuacja. Jeśli smartfon się może sam włączyć o danej porze, to oznacza, że nie jest wyłączony 🤌, a jest w trybie mocnego czuwania. Dzwonek narastający jest, a odbieranie ma swój zamiennik na klawiszu głośności 🫤

06-11-2023 05:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@HubertP, @FG_Test23, co do baterii, po każdej dużej aktualizacji wzorce użytkowania się zerują i smartfon uczy się od nowa. Dodatkowo (oprócz standardowych Wipe Cache Partition oraz Repair Apps) możecie zrobić coś takiego: rozładujcie smartfon do zera i podłączcie pod ładowarkę na min. 70 minut, a przez ten czas w ogóle nie dotykajcie urządzenia i nie korzystajcie z niego (możecie tak zrobić na noc, to chyba najlepsza opcja).
I opinia prywatna (!) ode mnie. Wiem, że @FG_Test23 ma S23U, ja mam zwykłego S23. Zaktualizowałem smartfon dopiero wczoraj. Od razu po aktualizacji zamulał jak szalony (aż posmutniałem), nie dało się korzystać, ale Wipe Cache Partition oraz Repair Apps naprawiły sytuację.
A co do baterii, to w poprzednim miesiącu doinstalowałem dwie niezoptymalizowane i kiepsko działające aplikacje i bateria nagle zaczęła bardzo krótko trzymać. Natomiast po aktualizacji do Android 14 widzę ogromną poprawę, aż się zdziwiłem, że pomimo zresetowanych wzorców użytkowania (a może właśnie dzięki temu) tak dobrze mi teraz trzyma.
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
06-11-2023 08:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-11-2023 09:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@QQRYKU, każde uwagi i sugestie są cenne. Najlepiej zgłosić zauważone błędy oraz usprawnienia za pomocą aplikacji Samsung Members. W ten sposób Twoje spostrzeżenia dotrą do techników firmy Samsung.
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...
09-11-2023 01:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
09-11-2023 01:52 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ZąbekMaloy, problem nie jest powszechny więc to zapewne wina po stronie Twojego telefonu, jego ustawień, zainstalowanych aplikacji czy innych usług, które mogą działać w tle. Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
09-11-2023 02:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
09-11-2023 02:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ZąbekMaloy, możesz jeszcze spróbować wykonać repair apps. Zabieg również nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli to również nie pomoże to wykonałbym hard reset bez przywracania kopii zapasowej.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg repair apps?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...