Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie dostrzegasz wady i zalety w systemie One UI 6.0?

(Temat utworzony: 04-11-2023 12:09 AM)
2925 Wyświetlenia
HubertP
Pathfinder
Opcje
Cześć,

tak jak w tytule - jestem ciekawy opinii posiadaczy nowego systemu.

Z mojej strony na minus będzie zdecydowanie "szybki panel". Jego monochromatyczny wygląd, co wiąże się też z nieciekawym trybem ciemnym oraz brak swobodnej modyfikacji wszystkich przycisków tj. Wi-Fi, Smart View etc. Nowe emoji też są jakieś "przesłodzone" 😕
0 Like
52 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Jak na moje, to nowa nakładka designersko lepsza od poprzedniej. Waży też mniej od poprzedniej i czuć powiew swieżości. Napewno mocno zapycha RAM i wcześniej miałem jakieś 4GB zajęte na 8GB, a teraz mam 5GB zajętych do 5,5-5,7GB. Smartfon też jest lekko cieplejszy, po Wipe Cache I Repair Apps także i czuć gorsze wyniki czasu pracy na baterii. Tutaj już nie ma rekordów i myślę, że 8 godzin czasu pracy na ekranie, to już bardzo trudny wynik do zdobycia i niemożliwy w cyklu 20-100% na jednym Ładowaniu. Odświeżenie funkcji QuickShare bardzo fajne. Restartowanie smartfona według harmonogramu także mi się podoba bo mogę sobie decydować Kiedy I jak ma, to wyglądać. Aplikacja Aparat napewno designersko lepiej, ale czuć, że przetwarzanie już gorsze, ale w końcu w S24 Ultra AI ma stać na pierwszym miejscu, więc chyba powód znany ( oczywiście bez oskarżeń żeby nie było ). Lepsze animacje i wsumie, to mało zmian, a tych mogło być więcej:

● rozszerzenie funkcji ekosystemowych ( np. Wspólne powiadomienia ) oraz kontynuacja pracy na różnych urządzeniach np w aplikacjach Samsung Free, Samsung Food, Samsung Members.

● dodanie ciekawszego panelu powiadomień

● regulacja do jakiego poziomu chcemy naładować baterię

● urozmaicenie Always On Display

Myślę, że najlepszą nowością jest Samsung Studio, a reszta, to takie dodatki designerskie. Pewnie seria S24 wraz z One UI 6.1 wprowadzi coś nowego.
Emotki, jak na moje fajne, ale no to taka kosmetyczna zmiana dla mnie, a nie powinniśmy oczekiwać tylko zmian w emotkach bo to powinno stać na ostatnim miejscu. Kiedyś nowy procesor i lepsze aparaty w smartfonach, to była oczywistość i się zachwycano nowymi funkcjami, a dzisiaj to chyba oczywistość ( to co oczywiste ) odgrywa najważniejszą rolę
HubertP
Pathfinder
Opcje
Dziękuję za konstruktywną opinię.

Też odnoszę wrażenie gorszej pracy na baterii, choć liczę, że aktualizacje poprawią jeszcze tą kwestie.

Do plusów można jeszcze dopisać wybór optymalizacji jakości zdjęć, przez co nie trzeba być zdanym na pomoc AI w zdjęciach.
beno5
Navigator
Opcje
Wszystkie te zmiany czy to android 14 czy nakładka UI6 oraz niby ulepszenie aparatu to są tylko robine po to,żeby naiwniaków naciągać na kasę.Bo nie widzę oprócz kasy rządnych większych zmian na nowszych modelach Samsunga.Firma która zajmuje się produkcją wszystkiego od agd do elektroniki to nie robi nis dobrego.

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
To dlaczego wciąż tu jesteś?🤔

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

beno5
Navigator
Opcje
Lubię czytać komentarze naiwniaków.
HubertP
Pathfinder
Opcje
Musi pan prowadzić w takim razie "ciekawe" życie :smiling-face:
cccccc1
Voyager
Opcje
Dostałem aktualizacje za darmo, więc nie czuję się " naiwniakiem naciągnietym na kasę".
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Wsumie, to zapłaciłeś za nią. Producent zoobowiązuje się do tego aby dotrzymać tych 5 lat wsparcia poprawek 4 dużych aktualizacji Androida, więc w cenie smartfona Producent bierze pod uwagę utrzymanie działu, który stale zajmuje się funkcjami, aktualizacjami i ekosystemem. Jakiś czas tu wyliczałem sobie ile Producent zarabia z jednego smartfona i z S23 Ultra wyszło mi jakież 1500-2500 tysiąca, które tam idą, więc część z tego idzie na utrzymanie działu wsparcia. Oczywiście wiem o co chodzi, ale to tak przy okazji dałem.
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
No taScreenshot_20231104_173438_Samsung Members.jpgScreenshot_20231104_173409_Samsung Members.jpg
0 Like