Jak na moje, to nowa nakładka designersko lepsza od poprzedniej. Waży też mniej od poprzedniej i czuć powiew swieżości. Napewno mocno zapycha RAM i wcześniej miałem jakieś 4GB zajęte na 8GB, a teraz mam 5GB zajętych do 5,5-5,7GB. Smartfon też jest lekko cieplejszy, po Wipe Cache I Repair Apps także i czuć gorsze wyniki czasu pracy na baterii. Tutaj już nie ma rekordów i myślę, że 8 godzin czasu pracy na ekranie, to już bardzo trudny wynik do zdobycia i niemożliwy w cyklu 20-100% na jednym Ładowaniu. Odświeżenie funkcji QuickShare bardzo fajne. Restartowanie smartfona według harmonogramu także mi się podoba bo mogę sobie decydować Kiedy I jak ma, to wyglądać. Aplikacja Aparat napewno designersko lepiej, ale czuć, że przetwarzanie już gorsze, ale w końcu w S24 Ultra AI ma stać na pierwszym miejscu, więc chyba powód znany ( oczywiście bez oskarżeń żeby nie było ). Lepsze animacje i wsumie, to mało zmian, a tych mogło być więcej:
● rozszerzenie funkcji ekosystemowych ( np. Wspólne powiadomienia ) oraz kontynuacja pracy na różnych urządzeniach np w aplikacjach Samsung Free, Samsung Food, Samsung Members.
● dodanie ciekawszego panelu powiadomień
● regulacja do jakiego poziomu chcemy naładować baterię
● urozmaicenie Always On Display
Myślę, że najlepszą nowością jest Samsung Studio, a reszta, to takie dodatki designerskie. Pewnie seria S24 wraz z One UI 6.1 wprowadzi coś nowego.
Emotki, jak na moje fajne, ale no to taka kosmetyczna zmiana dla mnie, a nie powinniśmy oczekiwać tylko zmian w emotkach bo to powinno stać na ostatnim miejscu. Kiedyś nowy procesor i lepsze aparaty w smartfonach, to była oczywistość i się zachwycano nowymi funkcjami, a dzisiaj to chyba oczywistość ( to co oczywiste ) odgrywa najważniejszą rolę