Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak usunąć ikonę połączeń wideo z kontaktów?

(Temat utworzony: tydzień temu)
128 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Po kilku(nastu) dniach od aktualizacji do One UI 7 (S23+) wróciły mi zielone ikonki połączenia wideo na karcie kontaktu (obok zwykłego połączenia i wiadomości tekstowych). Google Meet mam zdezaktywowane. Macie jakiś pomysł jak to usunąć???

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ikona połączenia wideo pojawia się przy włączonym VoLTE, by się nie ukazywała musimy wyłączyć tą opcje. Proszę jednak pamiętać że po wyłączeniu 3G operatorzy jak T-Mobile, czy Orange włączają już VoLTE na stałe.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Aros12
Helping Hand
Opcje
a w czym ci one przeszkadzają?
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ikona połączenia wideo pojawia się przy włączonym VoLTE, by się nie ukazywała musimy wyłączyć tą opcje. Proszę jednak pamiętać że po wyłączeniu 3G operatorzy jak T-Mobile, czy Orange włączają już VoLTE na stałe.
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Niestety nie ma takiej możliwości. Nie są się usunąć tej ikony tak jak reszty.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
W S23Ultra po dezaktywacji Meet ikonka znikła i nie mam nic innego. Oczywiście One Ui7.
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Rzeczywiście - winne było VoLTE - włączyłem wczoraj żeby telefon pobrał numery telefonu dla moich SIMów i zostawiłem to włączone. Jak dzisiaj wyłączyłem - ikonki połączenia wideo zniknęły :smiling-face:

PS. Swoją drogą to głupie, że jak wyłączysz VoLTE to te numery SIM znikają...

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Da się - spójrz na odpowiedź @_Technik_ 

Oczywiście pod warunkiem, że nie zależy Ci na włączonym VoLTE, a operator tego nie zablokował na stałe :winking-face:

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Chodzi o płynne połączenie wideo które możemy wykonać tylko przy połączeniu LTE. Żeby to działało VoLTE misi być włączone. Przy połączeniu 3G I 2G połączenia wideo nie działają, dlatego znikają Panu te numery.