Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat w zoomie x10 nie łapie ostrości ale tylko jak telefon jest obrócony w poziomie.

(Temat utworzony: 11-04-2023 09:03 AM)
2253 Wyświetlenia
aureum
Explorer
Opcje

Witam, 

Mam problem z s23 ultra. Kiedy telefon jest w pozycji poziomej i klikam na powiększenie x10 aparat nie łapie ostrości. W pionie jest ok. Tutaj jak to wygląda:

https://imgur.com/a/PqefwmB

Czy ktoś ma może podobny problem i o rozwiązał? Próbowałem czyścić dane aplikacji aparat ale nie pomaga. 

Pozdrawiam.

S23U
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aureum, U siebie też nie zauważyłem problemów z ostrzeniem. Aparat ostrzy bez problemu niezależnie od pozycji telefonu. Jeśli nie masz założonego szkła na obiektywy oraz etui wyposażonego w magnesy, to wszystko raczej wskazuje na usterkę sprzętową.

aureum
Explorer
Opcje
Nie mam szkieł na obiektywach ani nie używam etui. Napisalem w apce members, zobaczymy co odpiszą.
S23U
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aureum, koniecznie daj znać jak otrzymasz informację zwrotną. Obawiam się jednak, że bez wizyty w punkcie serwisowym nie uda się naprawić tego problemu.

aureum
Explorer
Opcje

Wrzuciłem telefon pod mikroskop i na pierwszym obiektywie od gory jest duży paproch w środku i jakieś jakby otarcia 😞 Może błąd montażu i dlatego mam problem z x10 i autofocusem.

0002.jpg

S23U
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aureum, na co dzień nie oglądamy zdjęć telefonu wykonanych pod mikroskopem więc ciężko się odnieść do Twojego zdjęcia. Najlepszym partnerem do tego typu pytań lub wątpliwości byłby punkt serwisowy.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Stuknij w obiektyw i zobacz czy ostrzy... jak tak serwiś i wymiana modułu aparatu. Miałe to samo w S21U ale z głownym obiektywem. Tylko wymiana żadna aktualizacja tu nie pomoże.
aureum
Explorer
Opcje

Jak potrzasnę telefonem lub stuknę palcem to wskakuje wiec hardware na pewno. Strach oddawać na gwarancje po przejściach z serwisem z s6edge ale chyba tak zrobię. 

S23U
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Też miałem obawy jak oddawałem S21U ale serwis w moim mieście dał radę... wymienili wszystkie moduły aparatu i plecki. Od tamej pory wszystko działa jak należy. U mnie w S23U ten problem nie występuje.
0 Like
Members_8Sd2L29
First Poster
Opcje

Witajcie. U mnie też ten sam problem, choć nie zawsze. Czekam na aktualizację, która może poprawi to. Póki co odwracam telefon o 180st, aby aparaty jak nagrywam były w prawym dolnym roku i jest ok. Też mam nowiutki telefon.

0 Like
aureum
Explorer
Opcje
Tez w 23 ultra? U mnie pomaga czasem lekkie stuknięcie w tył telefonu ale nie zawsze. Aktualizacja raczej tego nie naprawi, prędzej serwis.
S23U
0 Like