Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat w zoomie x10 nie łapie ostrości ale tylko jak telefon jest obrócony w poziomie.

(Temat utworzony: 11-04-2023 09:03 AM)
2217 Wyświetlenia
aureum
Explorer
Opcje

Witam, 

Mam problem z s23 ultra. Kiedy telefon jest w pozycji poziomej i klikam na powiększenie x10 aparat nie łapie ostrości. W pionie jest ok. Tutaj jak to wygląda:

https://imgur.com/a/PqefwmB

Czy ktoś ma może podobny problem i o rozwiązał? Próbowałem czyścić dane aplikacji aparat ale nie pomaga. 

Pozdrawiam.

S23U
44 Odpowiedzi
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Kilka dni temu oglądałem ten tel w RTV i wlasnie sprawdzałem zoom i też nie chciał zlapac ostrosci, działo sie dokladnie to samo co u Ciebie, ostrość byla i nagle wszystko rozmazane i nie pomagalo wybieranie konkretnego punktu na ekranie, ale przesuwając powiekszenie stopniowo od 1 do 10 było już ok, wydaje mi sie ze to jakiś blad w apce aparatu, wyczyść dane aplikacji i pamięć cache w recovery i powinno być ok, jesli nie to w takim razie jakiś blad w systemie który trzeba by zgłosić gdzieś dalej i liczyć na to że to naprawią.
aureum
Explorer
Opcje

Ani factory reset ani czyszczenie cache czy danych aparatu nie pomaga. Problem jest tylko w poziomie, w pionie działa ok. jakby autofocus nie działał w tej osi. To samo jest tez w aplikacji Expert RAW. Tam moge ręcznie focus ustawić i nagle lapie, ale to słabe rozwiązanie bo głownie w auto robie zdjęcia. 

S23U
0 Like
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
No to faktycznie slabo, zgłoś to jako błąd w zakładce wsparcie 😉 może to zmienią wraz z kolejną aktualizacją.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Czy posiadasz wgrane najnowsze oprogramowanie z kwietnia?

aureum
Explorer
Opcje

Problem jest od nowości ale myślałem ze cos zle robie i nie miałem specjalnie czasu zeby przyjrzeć się temu. Mam kwietniowa aktualizacje. 

S23U
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie widziałem tego typu zgłoszeń na forum. Możliwe, że błąd wystąpił po kwietniowej aktualizacji. W takim wypadku problem powinien również wystąpić u pozostałych użytkowników. Jeżeli u innych aparat będzie działał prawidłowo to możliwe, że w telefonie wystąpiła usterka sprzętowa. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

aureum
Explorer
Opcje

No to najgorsze co moze byc bo mam eSim i wszystkie banki podpięte pod ten numer.... ehhh... 

S23U
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Gregdmc
Navigator
Opcje
U mnie nie ma tego problemu. 20230411_135946_1000007604_1681214387.jpg