Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S22+ zrzut gestem i wybudzanie stukaniem w ekran

(Temat utworzony: 11-04-2022 07:25 PM)
709 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Cześć. 
W moim S22+ nie działa robienie zrzutów gestem przesunięcia dłonią, pomimo tego, że w ustawieniach ta funkcja jest włączona. Druga rzecz to dziwne działanie wybudzania ekranu dwukrotnym stuknięciem w ekran. Jak telefon leży na biurku, to funkcja ta nie działa. Mogę stukać lekko, mocno i nic. Wystarczy, że wezmę telefon do ręki (trzymając płasko),a każdy razem ekran się wybudza przy stukaniu. Mam też Samsunga A52s i oboe funkcje działają bez zarzutu. 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  Cześć

W opisanej sytuacji sugeruję wykonać procedurę Repair apps oraz czyszczenie Wipe cache partition z pozycji menu Android Recovery, zgodnie z instrukcjami na stronie: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5%9B%C4%87-w-tryb-recovery-menu/td-p/2459144

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  Cześć

W opisanej sytuacji sugeruję wykonać procedurę Repair apps oraz czyszczenie Wipe cache partition z pozycji menu Android Recovery, zgodnie z instrukcjami na stronie: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5%9B%C4%87-w-tryb-recovery-menu/td-p/2459144

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Działa. Dziękuję za pomoc :winking-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  Proszę bardzo :smiling-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy posiadasz dodatkową ochronę wyświetlacza? Jeżeli jest to szkło to możliwe, że trzeba zwiększyć w ustawieniach telefonu czułość dotyku (Ustawienia > Wyświetlacz > Czułość dotyku).

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Tak, posiadam szkło ochronne i w związku z tym zwiększyłem czułość dotyku. Tak jak wspomniałem wcześniej, pomógł wipe i wszystko działa jak należy :winking-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Cieszę się, że wszystko działa prawidłowo.