Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 Ultra - zamulony (powolny) aparat

(Temat utworzony: 22-08-2022 12:21 AM)
1501 Wyświetlenia
MroziQ
Journeyman
Opcje
Cześć,

Czy Wy również obserwujecie jak zamulony jest aparat (a w zasadzie aplikacja do robienia zdjęć) w Waszych S22 Ultra? Nie mam włączonej żadnej optymalizacji baterii czy czegokolwiek innego, co mogłoby powodować takie zachowanie. Włączam aparat i trwa to chwilę, przełączanie między trybami to wyraźny lag, to samo gdy zmieniam aparaty z tylnego na przedni czy odwrotnie. Po prostu wstyd przy ludziach, że telefon za 5,5 TYS. pracuje jak Xiaomi za 300 zł 😐 
0 Like
14 Odpowiedzi
McFap
Pioneer
Opcje
Co prawda mam s22 ultra od niecałego tygodnia,ale ja takiego problemu nie mam, a używam aparatu praktycznie cały czas. Jedyne co mi przychodzi na myśl to zaktualizowanie do najnowszej wersji?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Detijgerrr
First Poster
Opcje
Byłem w serwisie z tym telefonem z pytaniem czy tak (muli nieziemsko) działa telefon za prawie 6 tysięcy złotych - odpowiedź brzmi tak. Nie mieli nawet co naprawiać bo oprogramowanie i procesor leży, a przynajmniej to usłyszałem od serwisanta.
0 Like
Bobrek
Voyager
Opcje
No u mnie telefon działa płynnie aczkolwiek mam zastrzeżenia co do działania tzn płynności właśnie aplikacji aparatu. Działa wolno i muli. Więc nie jesteś sam :winking-face:
szuwar311991
Apprentice
Opcje
U mnie jakość to dno
0 Like
MroziQ
Journeyman
Opcje
Co do jakości zdjęć to nie narzekam, zdjęcia są rewelacyjne ale działanie aplikacji aparatu to jakieś grube nieporozumienie
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wkrótce wyjdzie ONE UI 5.0 i podobno wiele zmieni na plus jeśli chodzi o wydajność urządzenia. Pozostaje cierpliwie czekać👀

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Mam również S22 Ultra, dokładnie drugi egzemplarz. Pierwszy kupiłem tuż po premierze, później miałem Oppo Find X5 Pro, bo "wydawało" mi się, że "to będzie to". Po miesiącu dałem sobie spokój z Oppo i wróciłem do S22 Ultra, którego obecnie używam. Jeśli chodzi o aparat, oba są bez zarzutu. Przełączanie między obiektywami, przednim i tylnym aparatem, działa płynnie. Spróbuj zainstalować Expert Raw ze sklepu Samsung. Jeśli byłaby widoczna poprawa w płynności przełączania, to wskazywałoby to na problem z aplikacją Aparat.
0 Like
MroziQ
Journeyman
Opcje
A z ciekawości... Co nie podpasowało w Oppo?
0 Like