Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S22 Ultra - przegrzewanie, spadki wydajności

(Temat utworzony: 09-06-2024 04:18 PM)
701 Wyświetlenia
Rimeq
Journeyman
Opcje

Szanowni,

Mam S22 Ultra kilka dni i mam z nim jeden, poważny problem, który na dobrą sprawę psuje całą pracę telefonu. Chodzi o przegrzewanie się telefonu. Ma ono miejsce, gdy chcę na nim robić więcej niż jedną rzecz na raz, np. udostępniam internet na PC i gram w coś na telefonie albo ładuję smartfona i prowadzę wideorozmowę. Telefon mocno się wtedy nagrzewa, widocznie spada jego wydajność, strasznie się zacina. Zauważalnie spada też prędkość ładowania telefonu. Będąc szczerym to jestem tym mocno zaniepokojony gdyż ekstremalnie ogranicza to funkcjonalność telefonu. Po co mi jakiś super procesor i 120 Hz odświeżanie skoro działa to tak jak powinno tylko kiedy praktycznie nie jest używany? Teoretycznie mogę powyłączać wiele z tych funkcji ale wtedy funkcjonalnością przypomina telefon za 1500 zł - co kompletnie mija się z celem.

Czy tylko ja mam takie problemy? Może macie jakieś porady? Może jakieś informacje czy samsung pracuje nad stosownymi aktualizacjami. Obecnie nie widzę żadnego profitu po przesiadce z telefonu z 2019 roku 😕

371 Odpowiedzi
Debuuu
Pioneer
Opcje

image

image

image

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Debuuu
Pioneer
Opcje
Bylo service ok 6 razy I oni wiminily plytki glowniej I bateri 2razy I pan prosze nie proponuj wipe cheh w nic nie da
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli po obsłudze w serwisie problem występuje w dalszym ciągu to konieczna będzie ponowna wizyta w serwisie.

0 Like
Debuuu
Pioneer
Opcje
No ile razy jecze wizyta w serwis ie?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z poziomu forum niestety nie będziemy w stanie rozwiązać tego problemu. Jeżeli po każdej kolejnej wizycie w serwisie występuje ten sam problem to warto skorzystać z rękojmi / niezgodności towaru z umową. W takim wypadku przy drugim zgłoszeniu tej samej wady sklep powinien zwrócić pieniądze jeżeli takie wystosujesz żądanie.

0 Like
s22ulradobani
First Poster
Opcje
Nie kupujecie wypasu na papierze by później optymalizować wydajność i zejść do działania średniaka, lewarem jest cena.
Skoro kupisz telefon za dwa razy więcej, to liczysz że odwdzięczy Ci się dobrą, nienaganną pracą. Niestety w s22ultra tego nie ma
Jest jak mały grzejnik, który zjada baterię w celu wygrzewania przestrzeni.
0 Like
Kasieńka79
Explorer
Opcje
Witam ,po otrzymaniu aktualizacji oprogramowania i AI moja s22 ultra strasznie się grzeje i szybko traci baterie. Nie korzystam z AI i wszystko nawet wyłączyłam co można było wyłączyć oraz działania w tle też mam wyłączone, tryb energooszczędny włączony, a mimo tego barfzo się nagrzewa jest wręcz gorący. Czy też ma ktoś takie problemy gdy dali AI na s22 czy może to być jakiś błąd w oprogramowaniu i może być naprawiony wraz z następna łatką, czy może s22 jest "za stary " na AI. Proszę o jakieś info. Pozdrawiam.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie miałem od znajomych którzy posiadają ten model zadnej informacji, by po aktualizacji do One UI 6.1 nagrzewał im się drastycznie telefon. Proszę na początek wyłączyć na parę minut telefon i włączyć go ponownie.
Kasieńka79
Explorer
Opcje
Ja już wszystkiego właśnie próbowałam, nie miałam w ogóle problemów z telefonem przed tą aktualizacją, teraz nawet zwykle przeglądanie stron np na google sprawia że się bardzo nagrzewa . A o rozmowach np na mess czy WhatsApp to już wogole . Pięć minut rozmowy to max ,bo tak się nagrzewa że obawiam się że może się coś stać. Oczywiście zaraz wyłączę go na chwilę jednak nie wiem czy to coś da.
0 Like