Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozmowy przez podłączony bluetooth

(Temat utworzony: 25-03-2022 07:31 PM)
3510 Wyświetlenia
Borsuk74
Explorer
Opcje
 Hej!
Spotkał się ktoś z problemem ustawień bluetooth podczas rozmów?

Chodzi dokładnie o to, że gdy mam podłączony telefon do samochodu, jeżeli ktoś dzwoni mogę połączenie odebrać, lecz nie przełącza się ustawienie automatycznie na zestaw słuchawkowy. Na ekranie rozmowy muszę ręcznie przeklikac źródło, gdzie ma być kontynuowana rozmowa. Ktoś wie jak to zmienić?

Czy Samsung ma taki TIP, że gdy rozmawiam przez BT czy to zegarek czy zestaw w samochodzie, po przyłożeniu telefonu do ucha automatycznie przełącza się na telefon?
0 Like
29 Odpowiedzi
Melgurth
Apprentice
Opcje
Spróbowałem podany sposób, jednak nie wiem dlaczego telefon na siłę utrzymuję połączenie z zegarkiem. Ustawiłem nawet że po uruchomieniu samochodu ma się rozłączyć z nim ale niestety nadal nie pomogło.Screenshot_20230609_215318_Modes and Routines.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Melgurth Pozostaje rozparować i sparować zegarek ponownie. Powiedz jeszcze, czy zegarek ma swoją kartę e-sim? Być może zegarek odbiera połączenia nawet w momencie, gdy jest odłączony i z jakiegoś powodu jest w tym priorytetyzowany. Wyłącz też Bluetooth na zegarku i sprawdź, czy dalej będzie wymuszał połączenie.

Generalnie polecam Ci zreprodukować błąd i przesłać raport o błędach poprzez aplikację Samsung Members. Od wystąpienia problemu, masz jakieś 5 minut, żeby wysłać raport o błędach:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

Po wysłaniu, po kilku - kilkunastu dniach otrzymasz odpowiedź co może być przyczyną problemu.

Melgurth
Apprentice
Opcje
Dziękuję za cierpliwość i rady :smiling-face: Problemem okazał się rzeczywiście esim w zegarku. Po jego usunięciu z zegarka problem zniknął. Nawet po usunięciu procedur wszystko działa jak należy. Także jeżeli dla kogoś jest to funkcjonalność kluczowa to pewnie zostanie wymiana zegarka na bardziej kompatybilny z samsungiem.
doll00
First Poster
Opcje

witam,

od wielu miesięcy mam problem z nawiązywaniem pierwszego połączenia telefonicznego w moim samochodzie.

połaczenie samo w sobie jest nawiązywane, jednak po odebraniu przez rozmówce po drugiej stronie, u mnie jest "buczenie" i nie można zrozumieć drugiej osoby.

jak się rozłączę i połaczę z tą osobą ponownie to problemu już nie ma i wszystko działa poprawnie.

tak jest tylko i wyłącznie przy pierwszym połączeniu po uruchomieniu samochodu i nie ma znaczenia, czy uruchomiłem samochód 10 sekund wcześniej czy 10 minut wcześniej.

problem występuje nie tylko jak ja wykonuję połączenie, ale również jeśli ktoś do mnie zadzwoni, to wtedy przy pierwszym połączeninu od uruchomienia samochodu występuje ten problem.

co dziwne, nie zawsze on występuje, ale w jakiś 50% po nowym uruchomieniu samochodu.

czy ktoś miał podobne problemy?

mój samochód to BWM X5, a telefon Samsung Galaxy S22+

znajomny ma samochód Audi i ma ten sam problem, a używa S23+

syn używa telefonu iPhone i ..... nie ma takiego problemu

dlatego mam wrażenie, że problem dotyczy telefonów Samsung, ale niestety nie mam kompletnie pomysłu co może być przyczyną, że ten problem pojawia się tylko przy pierwszym połączeniu po uruchomieniu samochodu.

pozdrawiam

0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
Nie mam żadnego problemu czy z fordem s max czy ford Fiesta czy inne auto z radiem android nawet mając na ręce zegarek odbiorę i gadam przez auto był czasem problem z radiem android jak miałem Huawei GT sprzęty gupiały i nie wiedziały jaki włączyć mikrofon. Dodam że na gt odebrałem niby połączenie a telefon dzwonił dalej i tak działo się w samochodzie tylko
0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
Dodam jeszcze że wcześniej miałem wspaniały model s20fe 5g i zmieniłem na s23ultra i w aucie gdzie mam androida za diabła nie chciał się połączyć z s23 u olałem temat za dwa dni wsiadam do auta nie robiąc nic patrzę świeci słuchawka na wyświetlaczu zdziwienie moje samo się policzyło i działa do dziś. Powiem tyle chyba czym więcej tych sprzętów powiązanych tym bardziej im odwala zobacz usuń powiązania i zrób procedurę od nowa
0 Like
doll00
First Poster
Opcje

dzięki, ale to już dawno zrobiłem.

łączyłem od nowa, resetowałem do ustawień fabrycznych i zawsze tak samo

dziwne, że jest to tylko przy pierwszym połączeniu po uruchomieniu samochodu ....

.

0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
No dziwne ze przy pierwszym a jakiś zegarek typu watch używasz
0 Like
doll00
First Poster
Opcje

tak, ciągle mam połączonego Garmina z telefonem, ale nie używam go do połączeń, tylko do powiadomień.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@doll00 Jeżeli reset do ustawień fabrycznych nie pomógł, pozostaje chyba zgłosić raport o błędach przez Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po prawej stronie > Trybik > Kontakt z nami > Wsparcie > Raporty o błędach.