Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Probleme baterie One UI 6.1 ?

(Subiect creat la: 12-05-2024 03:09 PM)
678 Vizualizări
Cata12341
Pioneer
Opțiuni
Salut ! Am văzut ca am primit update pentru One ui 6.1,dar încă nu l-am făcut deoarece am văzut pe internet oameni care se plâng ca le-a afectat puternic autonomia bateriei. Este cineva care îmi poate da niște opinii despre autonomie după update? E mai bine/ e mai rău? Nu as vrea sa fac încă update-ul deoarece o sa am nevoie acuta de telefon în următoarele 2 săptămâni . 
21 Răspunsuri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Am un prieten care spune ca îl tine mai bine bateria după one ui 6.1
Acum nu știu ce sa zic...,el are tot S22Ultra
Cata12341
Pioneer
Opțiuni
Mersi de răspuns, mai aștept și alte păreri totuși!
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Dacă ai nevoie de el peste 2 sapt, eu zic ca poți amâna update. Totuși dacă vrei sa îl faci și simți o diferență la baterie, e posibil sa trebuiască câteva zile de acomodare, un galaxy app booster sau wipe cache partition.
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Super !
Știu și eu de aplicație dar nu știam dacă pe ea o folosești sau alt tip de aplicație.
Eu am mai verificat acum o săptămână viata bateriei cu o metoda arătată de @AlphaBlue prin opțiuni dezvoltator.
Dacă o sa imi arate 99% sau 98% înseamnă că este precisa ca și aplicație;)
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Posibil sa ai 99% ....
Depinde cum îl utilizezi.
Am un prieten care si-a luat un S22 Ultra sh care a fost folosit 2 ani și avea tot 99%, iar acum are 97% .
Practic în modul lui de utilizare, probabil mai intens decât al fostului proprietar, viata bateriei a scăzut mult mai repede în cam aprox 2 luni dacă nu greșesc
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Uneori, daca telefonul nu este incarcat in mod regulat la 100% acel ASOC nu este salvat si acolo apare o salvare mai veche.

Poti verifica daca este cel actual cautand "capacity_max" sau "scaled capacity". Asa ar trebui sa gasesti o o linie de genul asta:

max77775_fg_get_scaled_capacity : capacity_max (977) scaled capacity(88.2), raw_soc(86.2)

Valoarea ASOC este ce de dupa capacity_max , 997 adica 99.7% (imparti cu 10).

Daca nu folosesti telefonul mult atunci este posibil acel ASOC de 99%, la fel cum un telefon nou poate avea un ASOC de 97-99%. Bateriile nu sunt perfect identice, iar 1-2% este nesemnificativ. Oricum la o baterie nu conteaza doar capacitatea, ci si cat curent poate furniza la un moment dat sau cat poate tine acea capacitate.

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Capacitatea bateriei este 99% (990 din 1000), deci este real cel de la msavedbattery_ASOC, iar 86.9 este nivelul actual (la momentul cand a fost generata acea linie) de incarcare al bateriei afisat pe ecran (rotunjit la 86%). Acolo mai este un RAW_SOC care este nivelul de incarcare vazut de Fuel Gauge care apoi este scalat in functie de ASOC (probabil este RAW_SOC=87.8, 87.8*99.0/100=86.9).

Starea de sanatate aratata de AccuBattery nu are nicio treaba cu starea de sanatate reala a bateriei, si daca arata valori apropiate, este doar o coincidenta. Aici poti sa vezi cum face calculele si cata relevanta au:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplica%C8%9Bii-%C8%99i-servicii/accubattery-vs-samsung-diagnosti...

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Da. Asa e. M-am incurcat eu si le-am inversat. Pe masura ce scade capacitatea bateriei RAW_SOC scade. Bateria ta are 99% capacitatea  si atunci nu se poate incarca mai mult. Daca nu ar face scalarea atunci pe masura ce scade ASOC ai vedea pe ecran ca bateria nu se mai incarca la 100%. Calculul il face prin regula de 3 simpla:

86.1.......99.0

x    ......100.0

x=86.1*100.0/990  = 86.9

Asa poate afisa 100% cand este complet incarcata bateria indiferent cat mai are din capacitatea initiala (doar ca o sa scada mai repede procentele pentru ca 1% nu mai reprezinta la fel de multi mAh).

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Nu e chiar asa cu cei 9 ani. Calculul ASOC are o anumita marja de eroare pentru ca este calculat doar prin metode indirecte. Ar putea fi calculat precis doar in conditii de laborator cu bateria neconectata la telefon si la o temperatura exacta (undeva in jur de 20 de grade cred). Cum acest lucru nu este posibil, atunci la capacitatea citita de fuel gauge se fac niste corectii in functie de temperatura bateriei si sarcina asupra ei, dar aceste corectii nu pot fi 100% exacte. Daca nici nu incarci telefonul regulat la 100% nu stie deloc cat este capacitatea ei reala si trebuie sa faca niste calcule si mai complexe pe baza unor valori generale si a comportamentului bateriei in timpul incarcarii (deci precizia este si mai mica). Dar si sa fie 100% exact acel procent, bateria nu se degradeaza liniar si indiferent de capacitatea ei pot sa apara alte probleme. Dar cu putin noroc si daca nu este tras tare de ea, poate sa tina multi ani.

0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Cu plăcere!
0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Lăsând softul puțin deoparte, S22ultra la capitolul baterie sta prost. Undeva la 5-6 ore se SoT e media. (Așa aveam eu la al meu)
Telefonul are deja 2 ani și N cicluri de încărcare/descărcare deci putem sa spunem că cu android 14 și oneui 6.1 bateria poate sa țină tot 5-6 ore.
99% din timpul de descărcare al unui telefon îl are utilizatorul.
Momentan ce SoT ai la telefon ?
Poți face updatul liniștit , in cel mai rău scenariu îi poți face un downgrade daca nu ești mulțumit de baterie.
0 Aprecieri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Eu am instalat update-ul pe S22 Ultra și totul e in regula. Bateria tine la fel, nu am observat să aibă probleme cu bateria după update. Eu zic să faci update-ul liniștit. Poți da și un wipe cache partition si repair apps din recovery mode după ce instalezi update-ul.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Dacă utilizarea telefonului este critică în următoarea perioadă de timp îți sugerez să nu faci încă actualizarea. Orice actualizare are un risc mic să dea peste cap ceva la unii utilizatori. Cu bateria, după fiecare actualizare au fost unii care s-au plâns de scăderea autonomiei, chiar dacă la majoritatea utilizatorilor nu au fost probleme.
BogdanDanielS
Voyager
Opțiuni
si mie mi se pare ca tine mai bine bateria...la S22
0 Aprecieri
cetrac
Helping Hand
Opțiuni
Un sfat pentru toți, eu aștept mereu o nouă actualizare, descărcați și instalați tot,niciodată o actualizarea testată nu face rău telefonului ,spun din experiență nu după ce citesc pe net,postez,s23 ultra, totul la zi fară probleme
0 Aprecieri
Cata12341
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc tuturor pentru comentarii,o sa fac totuși acest update peste 2 săptămâni când nu mai contează dacă o sa fie bug-uri sau alte chestii pentru ca oricum nu am nevoie de vreo funcție noua din 6.1 .
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
După ce ti-ai dat seama ce viata are bateria telefonului?
0 Aprecieri
AndreiS1
Pathfinder
Opțiuni
Salut,

Posesor de S22 Ultra mulțumit de baterie in urma update-ului la 6.1, nu am sesizat probleme la acest capitol.

Ti-am atașat și un screen de la baterie.
1715539517658_1715539517653_0.jpg
Ovidiu81
Apprentice
Opțiuni
Mie mi se vede mai slab ceasu
0 Aprecieri