Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 04-08-2023 07:41 PM)
584 Wyświetlenia
Ghost1981
Journeyman
Opcje
Witam czy ktoś ma problem z mikrofonem górnym przy nagrywaniu filmów strasznie trzeszczy 

13 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A czy smartfon posiada jakieś protektory na obiektywy bądź etui, które zasłania górny mikrofon? Przy okazji czy smartfon jest zaaktualizowany do najnowszej wersji oprogramowania?

Z tego co widziałem na podglądzie i Wcześniej Przy wchodzeniu w post, to zostało tutaj załączone video, ale teraz niestety go nie widzę, więc nie jestem wstanie dokładniej określić co może być przyczyną. Zacząłbym na początku od najprostszych metod czyli:

- aktualizacji oprogramowania
- zdjęcia etui oraz protektorów na obiektywy ( jeżeli takowe są zastosowane)
0 Like
Ghost1981
Journeyman
Opcje
Telefon dział tak samo po zdjęciu etui protektorów innych nie posiada co mogło by zasłaniać mikrofon Telefon oczywiście jest zaktualizowany
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A czy wykonywana była diagnostyka telefonu?

Samsung Members

Wsparcie

Diagnotyska

PS: Tutaj źle zaznaczyłem zamiast latarki miał być mikrofon😅Screenshot_20230804_203147_Samsung Members.jpg
Ghost1981
Journeyman
Opcje
Tak diagnostyka była wykonana jeden mikrofon dolny działa ok górny tylko trzaski podczas diagnostyki
0 Like
Ghost1981
Journeyman
Opcje
.Screenshot_20230804_203748_Samsung Members.jpg
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ajaj, czyli diagnostyka potwierdziła, to ja bym na start:

- ponownie uruchomił urządzenie

- spróbował włączyć smartfona w trybie bezpiecznym

Krok 1. Otwórz panel szybkich ustawień. Stuknij ikonę zasilania u góry ekranu.

Krok 2. Dotknij i przytrzymaj ikonę wyłączania zasilania, aż wyświetlona zostanie ikona trybu bezpiecznego.

Krok 3. Stuknij Tryb bezpieczny. Jeżeli udało Ci się pomyślnie przejść do trybu bezpiecznego, zobaczysz komunikat Tryb bezpieczny wyświetlony u dołu ekranu

- jeżeli, to nie pomoże, to przeczyściłbym leciutko mikrofon, oczywiście w bezpieczny sposób, czyli nie pineskami jakimiś a raczej np. Taka malutka cząstka od szczoteczki do zębów.

0 Like
Ghost1981
Journeyman
Opcje
Toto wszystko zrobiłem i nie pomogło wylonczylem dostęp do mikrofonu wszystkim aplikacja i też nie pomogło pozostaje hyba tylko udać się do serwisu
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No raczej zostaje już chyba tylko serwis choć jeszcze spróbowałabym pokusić się o reset urządzenia, choć jest mała szansa, na to że pomoże, ale zawsze to jakieś lepsze położenie będzie w serwisie.
Ghost1981
Journeyman
Opcje
Dzięki za chęć pomocy zrobię reset i jak nie pomoże to w poniedziałek pojadę do serwisu