Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dylemat z naprawą gwarancyjną

(Temat utworzony: 07-08-2023 11:54 PM)
453 Wyświetlenia
alexa_05
Journeyman
Opcje
Witam,
czy telefon oddany na naprawę na gwarancji będzie po niej wyglądał tak jak wcześniej? Mam na myśli czy nie będzie gorzej zmontowany, gdzieś nie wycieknie klej, ekran będzie tak samo perfekcyjnie dociśnięty, wszystko zostanie tak samo dokładnie wykonane? Na moim s22 ultra pojawił się defekt z powłoką oleofobową, irytuje mnie on na tyle, że nie potrafię się przyzwyczaić, a telefon będzie mi służył jeszcze przez dobre 2,3 lata, więc jeśli wliczy się to do naprawy na gwarancji oddałabym go, ale martwię się, że straci on na swoim wyglądzie, nie chcę by jego zaokrąglony na bokach ekran wyglądał gorzej niż dotychczas. Czy tak naprawiany telefon będzie miał szansę z powrotem wyglądać jak po wyjściu z fabryki? Opłaca się naprawiać czy jednak próbować się przyzwyczaić?
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli posiadasz ważną gwarancję to warto zdecydować się na obsługę gwarancyjną. Po usłudze telefon powinien wyglądać dokładnie tak samo jak przed z jedną różnicą - usterka zostanie usunięta. Listę punktów serwisowych znajdziesz w poniższym odnośniku.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@alexa_05, Możesz oddać bezpośrednio do serwisu lub do operatora. Wybierając tę drugą opcję telefon i tak finalnie trafi do autoryzowanego serwisu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli posiadasz ważną gwarancję to warto zdecydować się na obsługę gwarancyjną. Po usłudze telefon powinien wyglądać dokładnie tak samo jak przed z jedną różnicą - usterka zostanie usunięta. Listę punktów serwisowych znajdziesz w poniższym odnośniku.

_wiktoriae_
Apprentice
Opcje
Ja oddałam na naprawę gwarancyjną Galaxy m21 ,bp padła mi płyta główna. Trwało to około 10 dni i jak już go dostałam to zauważyłam że ramka koło klawiszy bocznych była odpryśnięta :/// a po zatem wszystko inne wyglądało okej. Uważam, że to zależy w dużej mierze na kogo się trafi bo można trafić na kogoś kto się stara lub odwrotnie ,czy się opłaca raczej tak biorąc pod uwagę że za darmo ale warto mieć na uwadze że telefon może mieć lekkie niedociągnięcia
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Telefon będzie zlozony jak fabrycznie z przeprowadzonym certyfikatem wodoszczelności
alexa_05
Journeyman
Opcje
Dziękuję ślicznie, zapomniałam jedynie wspomnieć dość ważnej kwestii, że telefon jest zakupiony na raty u operatora, czy w takiej sytuacji możliwe jest oddanie go do autoryzowanego serwisu czy jednak do operatora? W tym drugim przypadku nie wiem, czy zostanie on skierowany do autoryzowanego serwisu samsunga (przepraszam, zupełnie się na tym nie znam, bo nigdy nie musiałam zanosić telefonu do serwisu)
0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@alexa_05, Możesz oddać bezpośrednio do serwisu lub do operatora. Wybierając tę drugą opcję telefon i tak finalnie trafi do autoryzowanego serwisu.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Oczywiście że może Pani oddać bezpośrednio do autoryzowanego serwisu jak i przez operatora. Co do tego kleju co Pani wspomniała proszę być spokojnym, nie robi się to na klej, tylko na fabryczne taśmy, więc telefon będzie złożony tak jak by go Pani kupiła nowego.
alexa_05
Journeyman
Opcje
Dziękuję bardzo:)
0 Like
alexa_05
Journeyman
Opcje
Okej, dziękuję bardzo!:)
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★