Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z głośnikami w s22 ultra.

(Temat utworzony: 14-03-2022 10:25 PM)
6359 Wyświetlenia
matik3789
Navigator
Opcje
Tak jak w tytule przy włączonym dolby atmos i ustawieniu automatyczne włączając dźwięk na maksymalna głośność słychać rezonans. Tak jakby głośniki nie wyrabiały przy wysokich tonach.

Przykładowa piosenka w której świetnie to słychać to "Pascal Letoublon - Friendship (oryginal mix). Pierwszych 13 sekund to jest jakis kiepski zart... I to nie jest jednostkowy problem bo na zagranicznych forach ludzie piszą o tym samym problemie... 

Zaczyna to być trochę irytujące że żaden producent w świecie androida nie jest w stanie wydać idealnego urządzenia i to jeszcze za taką kasę...
0 Like
80 Odpowiedzi
PiPoLiNiO
Journeyman
Opcje

Niestety potwierdzam. U mnie rzęzi strasznie w tym kawałku. 

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Problemem może być maksymalna głośność. Jak ustawisz parę db ciszej to też buczy ?

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PiPoLiNiO
Journeyman
Opcje

Tak. Ale to bez znaczenia. On ma działać w całym spektrum głośności jak należy. Tak jak robił to S21U, tak jak robi to leżący obok A8 i tak jak robi to każdy inny telefon. 

0 Like
matik3789
Navigator
Opcje
Od mniej więcej połowy słychać że głośnik nie wyrabia i to nie tylko u mnie. Przy innych piosenkach w większości jest okej. Żony s21 gra zdecydowanie lepiej.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli w S21 ultra w dokładnie tym samym utworze takowy rezonans nie powstawał przy maksymalnej głośności to faktycznie jest to co najmniej dziwne. Zgłaszajcie takie rzeczy do Samsunga. Jeśli będzie na tyle dużo podobnych zgłoszeń związanych z głośnikami to z pewnością naprawią to w przyszłych aktualizacjach. Nowe Galaxy chorują na choroby wieku dziecięcego. Sporo mają rzeczy do dopracowania typowo softowo.

0 Like
PiPoLiNiO
Journeyman
Opcje
A co tu ma soft dać? Przecież to wina głośników.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jakieś pasmo być może jest za bardzo podbite i dlatego trzeszczy. Mogą to poprawić zmianą w oprogramowaniu.

cules
First Poster
Opcje

Witam, pojawił się u mnie dzisiaj problem z ogromnym charczeniem głośnika podczas gdy ktoś do mnie dzwoni. Raz gdy odebrałem telefon ten się zaciął i sam wyłączył. Za każdym razem gdy ktoś dzwoni jest jedno wielkie charczenie i buczenie. Podczas odtwarzania muzyki na yt jest wszystko ok aby przy dzwonieniu jest problem. Co jest do cholery z tym samsungiem. Zaczynam mieć ogromny ból ***** że mnie coś popchnęło do sprzedania oneplusa 8 pro na to ustrojstwo za ponad 6 tys. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Dodam że jak wyłączyłem wibracje przy dzwonku to buczenia prawie nie ma jedynie przycina dźwięk dzwonka. Ustawiony mam fabryczny dzwonek z listy od Samsunga nie żaden mój w razie co. Z góry dziękuję za pomoc... 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@cules  Witam

Problem jest z głośnikiem tym co przykładamy do ucha w górnej części telefonu?

Proszę spróbować czy po ponownym uruchomieniu telefonu nadal będzie problem.