Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odpryski na ramie S22+

(Temat utworzony: 07-04-2022 02:17 PM)
4977 Wyświetlenia
kornik88
Pioneer
Opcje
Witam, na moim S22+ pojawiły się dwa małe odpryski na ramie. Telefon w kolorze czarnym, jak się w patrzy to dość widoczne. Korzystam cały czas z orygianlengo etui silicone case, ktore jest dosc dobrze dopasowane, raczej nie ma tu mowy o tym, zeby coś wpadło pomiedzy. Czy coś takiego podlega gwarancji?  
64 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie jest to żadna wada i serwis nie uznaje tego typu reklamacji. Sam osobiscie już to przerabiałem że swoimi telefonami. Jedyne co robię, to wyjmowanie telefonu z pokrowca jeśli jestem w domu. Dodam że z czarnymi telefonami tak jest i to u każdego producenta, to przez odrobinki piasku które mogą dostać się do pokrowca.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepszym rozwiązaniem jest regularne wyciąganie telefonu z etui a następnie dokładne wyczyszczenie zarówno telefonu jak i wewnętrznej strony etui.

sewlac
Journeyman
Opcje
Tandeta jakich mało z tym s22. Najgorszy badziew jaki miałem w ręce 20230710_222707_1000020642_1689020830.jpg20230710_222720_1000020645_1689020843.jpg20230710_222711_1000020643_1689020833.jpg20230710_222718_1000020644_1689020839.jpg
0 Like
PIMPEKKOMETA
Apprentice
Opcje
Mam oryginalne etui samsung i strasznie porysowało mi ramki w telefonie, jeden róg jest cały starty mogę to jakoś zareklamować?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapewne pomiędzy etui a obudowę telefonu dostał się brud lub piasek, który spowodował uszkodzenia w postaci rys. Etui powinno się zdejmować co jakiś czas i dokładnie czyścić żeby zapobiec tego typu sytuacjom. Jeżeli jednak uważasz, że to fabryczna wada etui spowodowała uszkodzenia to koniecznie zgłoś się do punktu serwisowego.

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Teoretycznie można by było podciągnąć pod farbyczną fadę przepuszczanie brudów i piasków. W A54 5G jest takie jakby zagięcie wewnętrzne lekkie na ramkach, więc tutaj myślę, że można by było jakoś wyciągnąć reklamację. W przypadku S22 w zależności od etui. Gorzej już z wersjami ultra, bo tam ekran jest zagięty i etui musi być dopasowane, tak aby użytkownik mógł sprawnie z niego korzystać. Pytanie tylko, czy nawet jeśli dana osoba będzie miała rację, to czy w serwisie pokażą zdjęcia, jak wygląda smartfon w tym samym etui przy odpowiednim użytkowaniu. Niby wydaje się, to absurdalne, ale na samochody i laptopy już takie numery różni producenci stosowali. Tylko w serwisie będą wstanie określić po czyjej stronie stoi wina, więc jednocześnie szansa na, to że serwis przyzna rację klientowi, jest znikoma, ale warto próbować.
0 Like
PIMPEKKOMETA
Apprentice
Opcje
Miałem w szkole wycieczkę i powpadało trochę ziarenek ale często to czyszcze a jak raz wpadło to już porysowało
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23  napisał(a):
Teoretycznie można by było podciągnąć pod farbyczną fadę przepuszczanie brudów i piasków.

Raczej tylko i wyłącznie teoretycznie. Etui musiałoby być zamykane w całości coś na kształt etui przygotowanego do nurkowania żeby spełniało poziom ochrony przed ciałami stałymi (według normy IPX).

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Wsumie racja, stworzenie etui, które by zapewniało taki certyfikat, wymaga pełnego zamknięcia. Troszeczkę szkoda, ale no jest jak jest. Ja na początku stosowałem te takie tasiemki fabryczne na bokach, ale zrezygnowałem z tego, kiedy jedna zaczęła się zbliżać do ekranu. O ile jakiś piasek, to jeszcze kwestia zależna, tak też kurzu nie da się oszukać. Ja u siebie gdziekolwiek położę smartfona, to po kilku godzinach trzeba strzepywać. Gorzej z szkłem, bo ja tam na UV miałem nałożone i tam też się generują różnego rodzaju brudy i aby, to wyczyścić, to będę musiał zdjąć szkło, więc raczej przy jego stłuczeniu, to zrobię. Takie uroki posiadania smartfonów. Oprócz pięknych bajerów, trzeba go też ładować i czyścić. Troszkę jak z małym dzieckiem, czyli karmienie i mycie, no i pilnowanie go.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23, Pamiętam, że za czasów Galaxy S7 firma 3mk miała w swojej ofercie folie na cały telefon w tym ramki. Folia na ramkach w jakiś sposób chroniła je przed zarysowaniami. Niestety nie ma tradycyjnego etui, które w 100% zapobiegałoby przedostawaniu się kurzu. Zawsze po czasie jakieś drobinki się przedostaną.