Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obudowa telefonu w etui

(Temat utworzony: 29-09-2022 11:47 PM)
775 Wyświetlenia
xyz625251
Pathfinder
Opcje

Jak dbacie o ramki telefonów w etui? w sensie żeby się nie rysowały ani nie odbijały, czy też nie robiły się mikro dziurki?

0 Like
24 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@xyz625251 Witam. Tak naprawdę nie ma skutecznego sposobu, bo zawsze może nam się gdzieś obić. Poprostu musimy uważać, ale moja rada jest taka i Ja ją stosuje, że jeśli nosimy w pokrowcu to warto co jakis czas telefon wyjąć i przeczyścić pokrowiec. Dostający się do środka piasek powoduje takie mikro rysy i dziurki.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepszym sposobem na zabezpieczenie telefonu jest etui. Warto co jakiś czas przeczyścić etui zgodnie z tym co napisał @_Technik_.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xyz625251, Część telefonów posiada folię zabezpieczającą na ramkach. Na tyle na, ile to możliwe staram się jej nie zrywać. Zawsze to jakaś ochrona.

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Ja od s7 kupuję tylko etui spigena, chroni naprawdę dobrze, lecz do tanich nie należy
0 Like
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

U mnie taka sytuacja, telefon od premiery, zawsze w etui, nie upadał na ekran, na tył też nie. Porysowany tele 10x oraz szeroki kąt. Jeżdżę dużo na rowerze, czasami obok w kieszonce coś trzymam np klucze. Jednakże, nie wiem jak to możliwe żeby zrobić takie sznyty. Na szczęście nie wpływa to na użytkowanie, dodam że nigdzie indziej nie jest porysowany! Czy ktoś orientuje się jaki koszt wymiany tych plecków, rozumiem że raczej od razu wymieniają szkiełka. PXL_20221018_123439854 (1).jpgPXL_20221018_123442703 (1).jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariuszuzd, wymiana tylnej pokrywy według strony Samsung to koszt 209 zł. Więcej informacji znajdziesz na poniższej stronie.

https://www.samsung.com/pl/support/zgloszenie-naprawy

Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

Tylko pytanie, czy wymiana tylnej pokrywy = wymiana szkieł aparatu ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety nie jestem pewny. Najszybciej będzie jak skontaktujesz się z punktem serwisowym z takim zapytaniem.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

Jasne, dziękuje za odpowiedź, oczywiście zapytam. 

0 Like