Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy problem - przerywa ładowanie.

(Temat utworzony: 13-04-2022 02:45 PM)
2432 Wyświetlenia
CMkls
Journeyman
Opcje
S22 ultra - właśnie pojawił się kolejny problem (cecha) - telefon co chwilę przerywa ładowanie bezprzewodowe (ładowarka ikea). Do niedawna nie było z tym problemu. Telefon jest przy tym mimo wszystko gorący.
Samsung niczego się nie nauczył przez 2-3 lata bo taki problem już był w 2020 r. (tak twierdzi internet - kolejna aktualizacja wprowadziła taką 'funkcję' w s20 ultra i note 20 ultra. 
Słabo!.
0 Like
14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@CMkls Witam. Zanim wyciągać pochopne wnioski to najpierw bym sprawdzil na innej ładowarce indukcyjnej czy to samo się dzieje?
CMkls
Journeyman
Opcje
Dzięki @_Technik_. Jestem tak źle nastawiony do s22 ultra, że nie sprawdziłem i napisałem (a ludzie w centrali nie dostaną przeze mnie premii). Może to ładowarka przegrzewa mi telefon i rozłącza ładowanie.
Uczciwie dodam, że telefon w tym czasie był routerem wifi i miał włączony BT, ale to chyba nie powinno być problemem dla biznesowego flagowca za 6 tys. zł? A może zbyt dużo wymagam i powinienem au je cieszyć nowymi filtrami w aparaci i śmiesznymi naklejkami na zdjęciach :winking-face:
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
"Może to ładowarka przegrzewa mi telefon" - Ale to prawda im większa moc ładowania tym większe ciepło, spróbuj na 15W ładować, bo na 25W to normalne. Co do przerywania ładowania to radzę iść do serwisu
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
To mówimy chyba o innych telefonach. Ja jestem mega zadowolony, jedyne zastrzeżenie mam do krótkiej pracy na baterii. Reszta świetna. Jeśli chodzi o przegrzewanie to ten model zachowuje się wzorowo względem poprzedników, chyba, że grasz bądź używasz prądożernej aplikacji, którą z pewnością jest router wifi.

Co do ładowarki tak jak napisał Radek. Sprawdź inną. Firma Ikea to nie topowa marka więc ich urządzenia należy traktować z przymrużeniem oka.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@CMkls Pamiętaj że telefon ma prawo przerwać ładowanie indukcyjnej ponieważ wytwarza się duże cieplo. Po to są montowane czujniki ciepła i zimna w telefonach flagowych. W indukcjach szybkiego ładowania bezprzewodowego są montowane wentylatorki które mają za zadanie chłodzić układ.Takie ładowarki stosuje Samsung.
CMkls
Journeyman
Opcje
5W daje ładowarka z ikei, note 8 i 9 ładowała pięknie, na ale to były stare graty za 3 - 4 tys. :winking-face:
0 Like
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
W takim razie jeśli testowałeś na innych ładowarkach, a problem nadal wysyępuje to odesłałbym na gwarancję chyba, że nie chcesz to wysłuchałbym innych użytkowników
0 Like
CMkls
Journeyman
Opcje
No wiem, dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Tak tylko wymyślam, jak tu by skrytykować, bo uważam że furmanka kasy powinna zapewnić wszechstronność i funkcjonalność w każdych warunkach (biurowych - nie na pustyni) i pod każdym obciążeniem (router wifi + ładowanie 5w) nie powinny stanowić bariery dla najlepszego telefonu na świecie :winking-face:
... ale przynajmniej nie wybucha jak N7.
.. jeszcze.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Od czasu Note7 Samsung włożył do flagowców czujnik ciepła i zimna. Jeśli.chcesz mieć szybkie ładowanie bezprzewodowe proponuję ci którąś z ładowarek Samsunga ja używam osobiście EP -P1100 radzi sobie świetnie i żadnego problemu.
0 Like