Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S22 Ultra - przegrzewanie, spadki wydajności

(Temat utworzony: 28-02-2022 12:30 PM)
19972 Wyświetlenia
Rimeq
Journeyman
Opcje

Szanowni,

Mam S22 Ultra kilka dni i mam z nim jeden, poważny problem, który na dobrą sprawę psuje całą pracę telefonu. Chodzi o przegrzewanie się telefonu. Ma ono miejsce, gdy chcę na nim robić więcej niż jedną rzecz na raz, np. udostępniam internet na PC i gram w coś na telefonie albo ładuję smartfona i prowadzę wideorozmowę. Telefon mocno się wtedy nagrzewa, widocznie spada jego wydajność, strasznie się zacina. Zauważalnie spada też prędkość ładowania telefonu. Będąc szczerym to jestem tym mocno zaniepokojony gdyż ekstremalnie ogranicza to funkcjonalność telefonu. Po co mi jakiś super procesor i 120 Hz odświeżanie skoro działa to tak jak powinno tylko kiedy praktycznie nie jest używany? Teoretycznie mogę powyłączać wiele z tych funkcji ale wtedy funkcjonalnością przypomina telefon za 1500 zł - co kompletnie mija się z celem.

Czy tylko ja mam takie problemy? Może macie jakieś porady? Może jakieś informacje czy samsung pracuje nad stosownymi aktualizacjami. Obecnie nie widzę żadnego profitu po przesiadce z telefonu z 2019 roku 😕

371 Odpowiedzi
Woi
Pioneer
Opcje
@Przemo204 Naprzykład w autobusie lub w aucie tak jak wspominał@PrzemekM
0 Like
Woi
Pioneer
Opcje
A czy pan włączony trasmisje danych na smartfonie cały czas
0 Like
Przemo204
Pioneer
Opcje
Mam transmisję bo pracuje cały czas i korzystam z navi . Tel się grzeje czy jest słońce cY nie na nim, co zrobić czy serwis czy wymieniać na nowy z tytułu rękojmi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemo204  Proponuję udać się do serwisu, opisać sytuację i serwis zrobi diagnostykę telefonu, zobaczymy czy stwierdzą usterkę.

Samochód i upał to ogólnie ciężkie warunki dla telefonu ponieważ temperatury są wysokie, zwłaszcza gdy go jeszcze używamy np. korzystając z nawigacji. Ale chyba nie do końca powinien pojawiać się ten komunikat...

Przemo204
Pioneer
Opcje
Nie w tel za 6 tys, w a52 nie ma takiego problemu
barteg
Navigator
Opcje
Samsungi zawsze się nagrzewają. To był chyba jedyny telefon który eksplodował. Zmień markę po prostu.
barteg
Navigator
Opcje
Preach man. Jak tylko dostanę po 6 mcsch telefon w ramach reklamacji (o ile) to sprzedaje i kupuje Apple. Oni nie kłamią w specyfikacji, telefony trzymają baterie i nie nagrzewają się.
A przede wszystkim można nich polegać.
Po S4, S7, S9, S20 mam dość.wszystkie się nagrzewały, zawsze były jakieś problemy. Nigdy więcej tej kłamliwej marki.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@barteg  No cóż skoro jesteś niezadowolony to nie ma problemu,  jak najbardziej możesz kupić telefon innego producenta. 

LUKE123
Helping Hand
Opcje
Średniaki trzymają poziom

Głównie dlatego bo ich wydajność jest na tyle mała że tam nie ma co się grzać
0 Like
luki--
Journeyman
Opcje

Mam to samo, wykańcza Mnie ten telefon, 6k zapłacone a w ręku nie idzie Go trzymać tak sie grzeje...

Czesto sie zawiesza i nie pomogło do tej pory nic, ani hard reset, ani wipe, nic...

Dno Samsunga

0 Like