Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S22 Ultra - przegrzewanie, spadki wydajności

(Temat utworzony: 28-02-2022 12:30 PM)
20135 Wyświetlenia
Rimeq
Journeyman
Opcje

Szanowni,

Mam S22 Ultra kilka dni i mam z nim jeden, poważny problem, który na dobrą sprawę psuje całą pracę telefonu. Chodzi o przegrzewanie się telefonu. Ma ono miejsce, gdy chcę na nim robić więcej niż jedną rzecz na raz, np. udostępniam internet na PC i gram w coś na telefonie albo ładuję smartfona i prowadzę wideorozmowę. Telefon mocno się wtedy nagrzewa, widocznie spada jego wydajność, strasznie się zacina. Zauważalnie spada też prędkość ładowania telefonu. Będąc szczerym to jestem tym mocno zaniepokojony gdyż ekstremalnie ogranicza to funkcjonalność telefonu. Po co mi jakiś super procesor i 120 Hz odświeżanie skoro działa to tak jak powinno tylko kiedy praktycznie nie jest używany? Teoretycznie mogę powyłączać wiele z tych funkcji ale wtedy funkcjonalnością przypomina telefon za 1500 zł - co kompletnie mija się z celem.

Czy tylko ja mam takie problemy? Może macie jakieś porady? Może jakieś informacje czy samsung pracuje nad stosownymi aktualizacjami. Obecnie nie widzę żadnego profitu po przesiadce z telefonu z 2019 roku 😕

371 Odpowiedzi
Admah
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę to dziś i wrócę z info czy pomogło.
Admah
Journeyman
Opcje
Hej wykonałem wszystkie czynności zalecane i mam wrażenie że nadal powtarza się sytuacja nagrzewa się w okolicy tylnych aparatów i tak samo z przodu na górze 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Admah wykonałeś wszystkie czynności łącznie z resetem do ustawień fabrycznych?

Jeżeli tak No to można by jeszcze oddać telefon do serwisu na diagnostykę co się dzieje Czy rzeczywiście za bardzo się przegrzewa

Admah
Journeyman
Opcje
Ok zatem jeśli będzie się to powtarzać oddam na reklamację
0 Like
Admah
Journeyman
Opcje
Hejnproblem nadal jest telefon oddam do sklepu zareklamować temperatura telefonu jest znaczna przy korzystaniu np. z tik toka gdzie wcześniej nie było Screenshot_20230808_195651_DevInfo.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Admah, jeżeli wykonałeś wskazówki proponowane na forum i problem pozostał to najlepszym pomysłem będzie zgłoszenie reklamacji.

misiabiedronka
First Poster
Opcje
Cześć,
Czy wam też strasznie zamula telefon po najnowszej aktualizacji?
U mnie tragedia, wszystko w mega wolnym tempie się dzieje. A robienie czegokolwiek w internecie trwa jeszcze dłużej. Mam super internet, do tej pory błyskawicznie wszystko się ładowało i otwierało, to samo po WiFi. Przeglądanie instagrama albo sklepów internetowych to porażka teraz. Filmiki się zacinają, zdjęcia ledwo ładują, robienie zakupów i przeglądanie zdjęć produktów naprawdę testuje cierpliwość.
Naprawcie to proszę 
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na początek proszę wykonać wipe cache partition według poradnika ->
[ Poradnik -> jak wykonać wipe cache partition]

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn....

Możesz dodatkowo wykonać reset ustawień sieciowych
Wchodzimy-> ustawienia -> zarządzanie ogólne -> resetowanie -> resetuj ustawienia sieciowe
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To tutaj najlepszym rozwiązaniem na początku będzie posłuchanie rady od @W99. Przy okazji po zabiegu można wykonać diagnostykę urządzenia i jakiś speedtest routera. Prędkość urządzenia zaś może być niższa ze względu na sieć.
rybus85
Helping Hand
Opcje
To ktoś dostał aktualizacje sierpniową??? 😳 Bo na s21 i S23 cisza.
0 Like