Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria S22+ po włączeniu Ram Plus

(Temat utworzony: 14-08-2022 09:55 PM)
4655 Wyświetlenia
jerrox
Voyager
Opcje

Część, ile wam trzyma S22+? Włączyłem z ciakowści ram plus, czuć różnicę, dorzuciłem wydajność na wysoka i telefon padł po 11h

0 Like
18 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
Ram plus może nieznacznie zwiększyć zużycie baterii, oraz potrafi zauważalnie spowolnić telefon (im więcej pamięci tym mocniej) jest użyteczny tylko przy bardzo specyficznym i praktycznie nie spotykanym używaniu telefonu, gdy jednocześnie pracujemy na kilku aplikacjach na raz. Dodatkowo ten tryb może powodować szybszą degradację pamięci, chociaż ten efekt zacznie być zauważalny nie wcześniej niż po minimum roku intensywnego wykorzystywania tej opcji. Zaleca się ustawienie ram plus na najniższą możliwą wartość. (Ta opcja to tylko cyferki marketingowe)
jerrox
Voyager
Opcje
Na stronach piszą o poprawie działania systemu, być może masz racje, że to tylko marketing, potestuje, dzięki za info 👍🙂
0 Like
Mariusz1992
Voyager
Opcje
No szkoda że nie da się ustawić na 0 😞
Mighn
Big Cheese
Opcje
Chińczycy zaczęli reklamować się podobną technologią, więc Samsung musiał iść za nimi (chociaż dość długo zwlekał) ta wspaniała technologia to nic innego, jak zmodyfikowany swap (istniejący w androidzie od zawsze). Jeśli uruchomisz więcej aplikacji niż mieści się w pamięci, to część z nich (tych na których w tym momencie nie pracujesz) zostanie przeniesiona do zwykłej pamięci urządzenia (znacznie wolniejszej) zamiast zostać zamknięta... tylko, że jak ponownie wywołasz taką aplikacje, to zamiast ja otwierać od nowa, system przeniesie ją w całości z ram plus do ram przy okazji wycofując do ram plus jakąś inną aplikacje. Teoretycznie daje to większą płynność przełączania aplikacji - i faktycznie można to odczuć, ale głównie na słabszych telefonach, jednocześnie utrzymywanie w tle wielu częściowo działających aplikacji (które normalnie zostały by zamknięte) zaczyna spowalniać telefon, bardzo szybko niwecząc cały zysk z szybszego przełączania a następnie ogólnie zwalniając telefon.
Tak więc im mniej RAM plus, tym mniejsza szansa, że telefon zacznie zwalniać przez nadmiar aktywnych aplikacji. Dodatkowo sam proces przenoszenia danych między ram i ram plus też jest często tylko niewiele szybszy niż zamknięcie i ponowne otwarcie aplikacji - szczególnie w przypadku mocnych telefonów takich jak s22.
Porównując do samochodu: ram plus to taka przyczepka... niby więcej się mieści, ale i więcej pali i wolniej jedzie - jeśli koniecznie nie trzeba, to lepiej unikać.
Dolan
Voyager
Opcje
Dokładnie. Szkoda, że jeszcze nie da się wyłączyć, dopiero w OneUi 5 dadzą taką możliwość.
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Tylko pytanie kiedy wyjdzie dla Polski beta 😜😜
Rudi97
Helping Hand
Opcje
Warto śledzić Samsung Members bo może się pojawić w każdej chwili
panmaslo
Navigator
Opcje
Coś spadnie ale nie tak dużo tej baterii
0 Like
Natstar
First Poster
Opcje

Mam pytanie 2 tyg temu zakupiłam telefon s22+. Zauważyłam że bateria w moim telefonie bardzo szybko się rozldadowywuje. Pomimo tego że nie korzystam z telefonu praktycznie. W ciągu 4h bateria spadła mi o 45%, a w ciągu tych godzinie zaledwie odpowiedziałam na parę mieli i to wszystko.

Galaxy S22 

0 Like