Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dotykiem

(Temat utworzony: 14-12-2021 08:37 PM)
5894 Wyświetlenia
jaca0000
Journeyman
Opcje
Mam pewien problem z s21: otóż telefon często nie reaguje za pierwszym kliknięciem w ekran. Bardzo często trzeba drugi raz kliknąć, aby włączyć aplikację 
71 Odpowiedzi
Members_djY24Pv
First Poster
Opcje

Telefon mam prawie 8 m-cy, już wcześniej zauważyłem coś niepokojącego z dotykiem - nie zawsze telefon reagował poprawnie na polecenia, ale z początku zbagatelizowałem, myśląc, że to ja coś źle naciskam. Niestety problem nasilił się i pisanie wiadomości metodą swype jest bardzo utrudnione, ponieważ co 10 - 20 słowo jest przerwane, tak jakbym oderwał palec od wyświetlacza, a tak zdecydowanie nie jest. Zmieniałem opcję czułość dotyku, ale nic to nie dało. Czy pozostaje reset do ustawień fabrycznych i ewentualnie serwis? Dodam, że nie mam żadnych osłon ekranu, nie ma też żadnych aplikacji typu launcher ani messengera w tle. Objaw występuje zarówno ze Swiftkey jak i Gboard, więc wykluczam przyczynę aplikacji.

Czy jest jakaś metoda na zdiagnozowanie gdzie ta przerwa ewentualnie jest, bo wydaje mi się, że to jest raczej coś płynnego niż stałego - tj. raz piszę jedno słowo i przerywa, a potem kolejny raz to samo i jest już dobrze.  

0 Like
r08ert
Pioneer
Opcje
Na początek możesz zrobić test ekranu dotykowego w aplikacji Members: zakładka Wsparcie>Wyświetl testy>Ekran dotykowy
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na Twoim miejscu przywróciłbym ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Patrysia212404
Journeyman
Opcje
Niespełna półroczny telefon już nie pierwszy raz zaczął wariować.. początkowo ni dało się przesuwać nic z góry na dół i odwrotnie a teraz po aktualizacji całkowicie szwankuje.. co z tym zrobić? Przesiadłam się z s9+ bo miał podobne sytuacje ale dopiero po prawie 4 latach używania a tutaj s21fe po niespełna pół roku.. dramat.. a po aktualizacji pojawił się również problem z czytnikiem linii papilarnej i klawiszami cofania..  czulosc ekranu została zmniejszona a błąd dalej jest...jestem zażenowana sytuacją bo oczywiście jeśli wyślę telefon na gwarancję to serwisanci błędu nie zobaczą a i pewnie telefon wyczyszczą do zera.. dlatego dobrze ze mam film. Proszę o pilną odpowiedź. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Patrysia212404
Journeyman
Opcje
Kiedy ja chcę żeby dane na telefonie zostały
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Zapewne przesiadając się na nowy telefon przeniosłaś wszystkie ustawienia i aplikacje ze starego telefonu. Nie warto tak robić. Lepiej potraktować to jakby to był pierwszy telefon w życiu 😉 Przenieść tylko kontakty i nic więcej. Przenosząc aplikacje i ustawienia przenosisz też błędy i inne babole powstałe przy użytkowaniu poprzedniego sprzętu.
Wykonaj sobie kopię zapasową zdjęć, kontaktów, czatów w komunikatorach (jeśli potrzeba), przypomnij potrzebne hasła. Kiedy to sobie ogarniesz to przeprowadź przywrócenie do ustawień fabrycznych - wówczas wszystkie problemy znikną 🙂
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Patrysia212404  Cześć 

Wykonaj wskazówki podane przez kolegę @mirudo24 , jeżeli nie przywrócisz kopii i problem nie wystąpi możesz spróbować przywrócisz przynajmniej najważniejsze rzeczy takie jak Kontakty... jeżeli by po przywróceniu problem powrócił to będzie oznaczało że błąd kopiuje się z jakimiś plikami systemowymi.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To ja zapytam trochę inaczej. Ile pamięci wewnetrzej zostało w telefonie? i czy telefon kiedyś upadł?
Patrysia212404
Journeyman
Opcje
Po zmianie telefonu wszystko było wgrywane ręcznie tylko zdjęcia zostały przerzucone z laptopa.. na nowo aplikacje instalowane.. telefon był traktowany przysłowiowo właśnie jak pierwszy telefon
0 Like