Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s20 5g nie wykrywa transferu danych w 5g

(Temat utworzony: 20-04-2021 06:39 AM)
3998 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Hej wszystkim dlaczego samsung s20 z 5g nie wykrywa internetu 5g a mam go w pakiecie tylko lte + jestem w play obecnie w Zakopanem w którym jest 5g dostępne 

0 Like
66 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Rozumiem a chociaż wykrywa ci 5g możesz samoczynie ustawić przełączyć na 5g w ustawieniach ? Czy to z automatu się zmieni ?
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Na stronie Play jest mapa zasięgu 5G i mapa 5G Ready i Zakopane jest owszem ale nie jako 5G tylko 5G Ready i wydaje mi się że jeszcze nie działa to z taką prędkością jak pelne 5G. Ja korzystam w telefonie z dwóch kart jedna normalna i esim Orange I tak jak mówię 5G z Orange śmiga z Play nie choć jestem w zasięgu 5G Ready. Ale porównując prędkości nawet LTE to Play wypada u mnie gorzej niż Orange a testy robiłam na zewnątrz. Szczerze to z Play nie jestem ogólnie zachwycona. Mieszkam w dużym mieście ale nie w centrum i mam problem z ich zasięgiem od ponad roku, ponoć tak długo stawiają swoje nadajniki. Umowy z nimi napewno nie przedłużę.
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Tak Orange jest ikonka 5G Play natomiast nic i mam możliwość przełączenia pomiędzy 5G, LTE, 3G i 2G zarówno w Play jaki i w Orange. Ale jest tak jak pisałam zasieg Play 5G nie ma w Zakopanem jest 5G Ready wszystko to można sprawdzić na stronie Play, mapa zasięgu. Naprawdę nie rozumie polityki Play i wciskania tego co naprawdę jeszcze nie wszędzie działa.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Operator play informuje że jest 5g w Zakopanem
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Ok a jaka ikonka się pojawia LTE-A czy tylko LTE+. Ja nie mam możliwości sprawdzenia jak jest w Rzeszowie ale powtórzę jeszcze raz tu gdzie mieszkam od ponad roku mam problem z zasięgiem Play. Wyłączyli nadajnik w mojej okolicy a obiecują że wszystko się poprawi, szczerze to ja nie do końca im wierzę. Cyt. z ich strony" Mapa zasięgu jest orientacyjna i nie może być podstawą do zawierania umów ". W jakiej miejscowości jesteś? Sprawdź sobie na stronie Play zasięg 5G czy w twojej miejscowości jest.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Lte
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
W moim samsungu wygląda to tak i obojętnie czy przełączam na Play czy Orange mam wybór 5G.

clipboard_image_1620911933950.jpg

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Oj to ja nie mam
0 Like
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Dziwnie to że telefon z obsługą 5G nie ma, może Play sprzedał Samsunga S20 bez obsługi 5G. Jaki to jest konkretnie model? Ja bym poszła z tym do Play I nie dałabym się zbyć bez wyjaśnienia czemu 5G nie działa skoro uparcie twierdzą że działa.
0 Like
pieterek18
Explorer
Opcje

Witam,

Niedawno kupiłem telefon Samsung Galaxy S20+5G. Kupiony na wolnym rynku i niebrandowany (XEO). Posiadam karte sim z sieci Play na abonament z pakietem danych 5G. Po włożeniu jej do telefonu , nie chce łączyć się z siecią 5G tylko caly czas mam LTE+ (łączy się od czau do czasu na pare sekund po włączeniu i wyłączeniu trybu samolotowego). Mieszkam w centrum Wrocławia, więc zasięg jest. Konsultant Play na czacie próbował synchronizować jakies ustawienia karty sim ale nic to nie dało. Kolejny kontakt skonczyl sie odpowiedzią, że wina leży nie po ich stronie a po stronie mojego sprzętu (gdzie nadmieniam w innym telefonie karta łapie sieć 5G).

Czy powodem takiego stanu rzeczy może być fakt, że telefon nie posiada brandu Playa? I czy próba wgrania oprogramowania brandowanego spowodowałaby wznowienie łączności z 5G? 

Proszę o pomoc osoby , które się z tym spotkały i rozwiązały ten prooblem.

0 Like