Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S20 Ultra - porysowany aparat

(Temat utworzony: 31-08-2021 08:14 PM)
911 Wyświetlenia
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Witam.

Szlag mnie trafil jak ostatnio zobaczylem swoj aparat w S20 Ultra. Ma mnostwo mikro rys od noszenia w kieszeni i trzymania na blacie biurka. Co z tym zrobic? 😞
10 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marcindsgne Jeżeli to nie przeszkadza w robieniu zdjęci, to bym tak to zostawił. 

marcindsgne
Pioneer
Opcje
Ale to nienormalne, ze Gorilla Glass rysuje sie od noszenia w kieszeni...
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcindsgne  Jeżeli da się robić zdjęcia to nie ma sie czy przejmować.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ja osobiście bym użył takiej pasty
https://detailingstore.pl/pasty-polerskie/3442-autosol-scratch-remover-75ml-4004982013009.html?gclid...

Sprawdź tylko na jakimś innym materiale z podobnymi ryskami jak pasta się sprawdzi i dopiero stosuj docelowo. Będzie najpewniej.

Na koniec dokupiłbym np folię hybrydową 3Mk i zabezpieczył aparat. Mam takie coś na aparacie swojego A71 i sprawdza się idealnie.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Być może jakiś piasek lub inne drobiny kurzu, pyłu dostały się do kieszeni i mogło się porysować. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nawet szkło Gorilla Glass może zostać porysowane. Wszystko zależy od tego z czym moduł aparatu miał kontakt w kieszeni. Czasami wystarczy kilka drobin piasku żeby porysować wyświetlacz czy moduł aparatu.

marcindsgne
Pioneer
Opcje
Ok. Dzieki. Zobaczymy czy taka pasta zda egzamin. Jak nie ta, to jakas inna najwyzej.
Maverick79
Journeyman
Opcje

Mogłeś założyć szkoło na tył za 19 zł 

0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Miałem. Odkleiło się w kieszeni po 4 miesiącach i sobie darowałem. Kupiłem już tą pastę polerską i nowe szkło. Zbiore się może dzisiaj i będę działał.
0 Like