Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S20+ - błędy po zainstalowaniu aktualizacji z lutego

(Temat utworzony: 10-04-2022 10:32 AM)
261 Wyświetlenia
Kamil9292
Pioneer
Opcje
Witam, zwlekałem z aktualizacją z lutego na moim S20+, parę dni temu zainstalowałem  aktualizację z lutego (2022) i od tego czasu mam mnóstwo błędów. Telefon zawiesza się, dotyk jakby ma opóźnienie lub w ogóle nie wykrywa dotyku(?), nie widzę zapisanych linków, dużo wolniej chodzi. Dzisiaj dla przykładu odpaliłem sobie jakiś filmik na yt i mój telefon na 10 minut totalnie odpłynął- nie mogłem go zablokować, wyłączyć, zmienić aplikacji, totalnie nic nie mogłem zrobić. Wydajność w grach to samo, nagle w grach w które grałem w sumie 2 lata na tym telefonie mam dużo gorszą wydajność.

Co mam w takiej sytuacji zrobić? Do czasu nim zaaktualizowałem telefon wszystko działało bez zarzutów. Czekać na następną aktualizację czy zgłosić do serwisu?
0 Like
Eliza1972
Apprentice
Opcje
A jak zrobić twardy reset omijając kato samsunga czy jest możliwość
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eliza1972  Najlepiej się wcześniej wylogować z konta

0 Like
musaidi
Journeyman
Opcje
Witam, moim problemem z kolei jest "III" (ekran ostatnie) , aplikacje są cały czas te same, a dokładnie takie których nie używacie. W ustawieniach jedynie można to wyłączyć. Problem zaczął występować po ostatniej aktualizacji.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@musaidi, tu był podobny problem, obstawiam, że trzeba poczekać na aktualizację dla S20, bo w przypadku S22 ona wszystko naprawiła: https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/ekran-ostatnie-s22-ultra/td-p/5026151

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JacekGalaxy
Apprentice
Opcje
W moim Galaxy S20 po aktualizacji Galaxy friends oslona LED cover Gray S20 przestała działać. Nic nie pomaga.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JacekGalaxy, Ostatnio pojawiło się kilka zgłoszeń na temat niedziałającego Led Cover. Czy etui u Ciebie w ogóle się podświetla, np. w trakcie połączenia przychodzącego ?

JacekGalaxy
Apprentice
Opcje
Etui w ogóle się nie podświetla po aktualizacji Galaxy friends z 5 kwietnia, doszła możliwość tworzenia własnych ikon oraz rozszerzyła się ilość ikon ale LED cover przestał działać, jest widoczny jako akcesorium ale nie działa

Do tego wymusza aby motyw lub ekran blokady był włączony by mogła działać co wcześniej nie miało miejsca, motyw i ekran blokady mogły by. Wyłączone a okładka w pozycji włączonej
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JacekGalaxy, Niestety, jeśli chodzi o serię Galaxy S20, to problemem jest aktualizacja aplikacji okładki lub aktualizacja do One UI 4.1. Możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne telefonu, ale według mnie problem musi zostać rozwiązany przez wydanie poprawionej wersji aplikacji.

Motyw jest wymuszany, ale nie jest on obowiązkowy do poprawnego działania okładki. Po jego zastosowaniu możesz wrócić do domyślnego motywu.

JacekGalaxy
Apprentice
Opcje
Dokładnie jest to napewno problem programowy tylko czy ktoś zwróci na niego uwage biorąc pod uwagę że to flagowiec z przed dwóch lat... - jak tak zostanie to zniesmaczony będę w stosunku do marki.

De facto z motyw można zmienić pozostawiając go włączonym a ekran blokady może być wyłączony.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JacekGalaxy, W tej sytuacji pozostaje jedynie zgłaszanie tego błędu przez aplikację Samsung Members i czekanie na kolejne aktualizacje.

Motyw wraz z niestandardowym ekranem blokady da się wyłączyć, bo sam to sprawdzałem jakiś czas temu. Po dezaktywacji akcesorium trafi do zakładki "Nie uruch. konfig. akcesorium". Oczywiście etui pomimo tego będzie działać.

Screenshot_20220410-154930_Samsung Galaxy Friends.jpg