Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Linie verde

(Subiect creat la: 24-12-2023 05:22 PM)
2547 Vizualizări
meema
Journeyman
Opțiuni
Bună ziua! Mi-a aparut o linie verde pe mijlocul ecranului de cateva săptămâni. Nu am scăpat telefonul, pur și simplu a apărut.
Știți care ar putea fi cauza și ce aș putea face în privința acestui lucru?
Telefonul e de 3 ani.
Samsung galaxy S20 plus
15 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Aceasta problemă cu linia verde, albă sau roz este veche. Este un defect hardware și singura soluție este înlocuirea ecranului.
meema
Journeyman
Opțiuni
Am înteles. Dacă schimb ecranul nu există posibilitatea să reapară linia?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Posibilitatea există pe orice ecran. Acele linii au apărut în timp pe toate modelele care folosesc ecran OLED. Nu există documentata o cauză clară a acestor linii, dar s-ar părea că încălzirea telefonului afectează conectorul de la ecran și în timp aceasta duce la acel defect.
meema
Journeyman
Opțiuni
Iar această linie afectează în alt mod calitatea telefonului? Se poate ajunge să nu mai poată fi folosit?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Afectează doar vizual, în rest telefonul ar trebui să funcționeze normal. Dar e posibil ca în timp, conectorul să degradeze și mai tare ecranul, cauza fiind tot acolo. Nu prea sunt informații despre asta. Pe internet o să găsești acea linie legată în mod eronat de actualizările Androidului, dar singura legătură cu el fiind faptul că în timpul actualizării telefonul se încălzește, și prin coincidență, atunci a apărut linia, și în aceste cazuri sunt cele mai multe raportări. Dar ce se întâmplă după aceea, nu a mai scris nimeni, decât cei care au rezolvat problema prin înlocuirea ecranului.
meema
Journeyman
Opțiuni
Mulțumesc pentru informații, au fost de ajutor 🥰
meema
Journeyman
Opțiuni
Nu
0 Aprecieri
meema
Journeyman
Opțiuni
Din senin mi-a apărut. Mi-am deschis telefonul în mijlocul zilei și avea dintr-o dată linia verde pe ecran. Am avut grijă de telefon, l-am scăpat de 3 ori cel mult și nu se supraîncălzea prea des. Dar totuși telefoanele sunt diferite și poate la tine nu va apărea. Eu până acum nu am mai pățit asta și nici nu cunosc pe cineva să fi avut această problemă. Eu îți sugerez să îl folosești în continuare cât timp nu ai probleme cu el și dacă vor apărea să te decizi atunci ce vei face.
meema
Journeyman
Opțiuni
Și eu am văzut că la majoritatea le-a apărut linia după ce și-au actualizat telefonul. Nu știu de ce la al meu a apărut având în vedere că nu l-am mai actualizat de mult timp. Momentan am să îl las așa. Dacă vor mai apărea alte linii atunci voi lua o decizie. Sunt foarte mulțumită de acest telefon și nu aș dori să îl schimb. Dacă nu afectează aceasta linie în alt fel calitatea telefonului poate îi voi schimba ecranul, dar mai rămâne de văzut acest lucru. Telefonul pe care îl am eu e o ediție specială iar prețul a fost mai scump, iar schimbarea ecranului nu costă cât telefonul. Mai rămâne de văzut pe viitor dacă se va mai întâmpla ceva cu el, momentan îl voi folosi așa.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Cosmin nu cred că e cazul de dezgropat teoriile conspirației din nou. Au fost deja zeci de comentarii cu această problemă, și cu ce au zis indienii sau cine a zis. Cred că am lămurit atunci problema asta. Este un defect hardware la care nu există o cauză oficială, nu are legătură cu actualizările (@meema este o dovadă în plus), se produce în timp, nu dintr-o dată, dar normal că efectul este vizibil brusc, la fel cum o stâncă săpată în timp la bază cade brusc, nu cu încetinitorul ca și în Matrix. Și la fel, nu ploia în timpul căreia cade este neapărat cauza.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Acea linie nu apare la toate telefoanele. Este un număr mic de telefoane unde probabil este un mic defect de fabricație, sau un cumul de factori. Nu este nimic ieșit din comun, și se întâmplă cu toate componentele telefonului, la unii se strică ecranul, la alții camera, modulul wifi sau orice altceva. La fel se întâmplă și la mașini, televizoare, PC-uri sau orice produs existent la ora actuală, o mică parte din ele ajung la un moment dat să se strice.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Așa crezi? Tu poți face ceva la care să garantezi că nu se strică peste mai mulți ani? Unele se strică în perioada de garanție, sau și asta o fi intenționat, pentru că nu au ce face cu banii producătorii? 🙂
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Eu o las baltă. Nu ajungem nicăieri. Iar teorii ale conspirației și comparații fără sens (diferența completă de tehnologie și mai ales de complexitate a ei). Dar privește partea bună, încă poți folosi acel Nokia 🙂
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Sunt doar realist. Poate pentru că am de a face mai mult cu tehnologia, poate pentru că mai știu și ceva fizică și fac diferența de rezistență între un fier beton la Nokia(metaforic vorbind) și o "sârmă" de câțiva nanometri la cele noi, poate pentru că înțeleg ce înseamnă complexitatea tot mai ridicată și cum poate să aducă probleme tot mai multe. Nu e totuna să faci un turn din două blocuri de piatră mari sau din 100 mai mici (presupun că aici vezi diferența de stabilitate a turnului). Dar în primul rând pentru că lucrurile s-au stricat întotdeauna și e ceva normal. Atât se poate. Nimic nu e prefect.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salutare,
Singura soluție este sa schimbi ecranul. Costul aproximativ al acestui ecran intr-un service autorizat Samsung, se poate vedea în screenshot.