Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cykający dzwiek wibracji powiadomienia

(Temat utworzony: 04-11-2022 12:08 AM)
785 Wyświetlenia
remus_rom
Pioneer
Opcje
Hej wszystkim uzytkownikom Samsungów! 
Od niedawna mam i ja. 

Zastanawiam się czy to typowa cecha wibracji Samsung, że przy powiadomieniu, po każdym dluzszym wibrnięciu, pojawia sie takie 'cyknięcie'. Podobne do tego efektu wibracji przy przewijaniu godziny w alarmie, albo zaznaczaniu tekstu..
Szczegolnie gdy poziom wibracji powiadomienia jest ustawiony na polowe mocy albo mniej. 

Troche irytujący dźwięk wibracji, jakby coś tam nie dochodzilo w stykach i daje taki efekt taniości jakości albo rozregulowania.. 
Posiadam S20 FE 5G od miesiaca, wyprodukowany jakoś w sierpniu.
0 Like
10 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@remus_rom Udaj się z telefonem do serwisu, zweryfikują podany przez Ciebie problem i gdy będzie potrzeba, zostanie ona naprawiona.

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie spotkałem się z takim zachowaniem wibracji. Również posiadam model Galaxy S20 FE tylko w wersji bez 5G. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w punkcie serwisowym o czym wspomniał @Kacper2.

remus_rom
Pioneer
Opcje
Przed wizytą w serwisie trzeba jakos przygotowac telefon, usunac dane z niego? :smiling-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na pewno wykonaj kopię zapasową ważnych elementów. Możesz to zrobić za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch. Następnie możesz przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie.

just2red
Voyager
Opcje
Spotkalem sie tylko z dzwiekami przypominajacymi swierszcze albo cykniecia ( ciezko stwierdzic co to dokladnie bylo ) podczas przenoszenia danych po wifi przy uzyciu aplikacji smart switch z 1 telefonu na 2. W innych przypadkach ten dzwiek nie wystepuje. Troche dziwny dzwiek i mozna sie przestraszyc z poczatku nie ukrywam ale wydaje mi sie ze celowo tak to zostalo ustawione.
0 Like
remus_rom
Pioneer
Opcje
Zaczynam sie obawiac ze to jednak wada egzemplarza, bo ten efekt jest niezaleznie od wifi.. i nie chcialbym zeby po serwisie cos gorszego sie z nim stało 🙊🙈 pomijajac ze nie mam zastepczego, sprawnego telefonu na czas "serwisowania" :((
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@remus_rom Nic gorszego po serwisie nie będzie.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@just2red, to absolutnie normalny objaw, jest o tym na oficjalnej stronie Samsung oraz w tym poradniku na forum: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-kopia-zapasowa-czym-jest-i-jak-...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

remus_rom
Pioneer
Opcje
Nie przeczytałeś dobrze mojej wiadomości. Chodzi o wibracje przy powiadomieniach, a nie dziwne dźwięki przy przenoszeniu danych
0 Like