Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S10 - Aplikacja Knox dla Firm, Watchman do śledzenia i blokowania telefonu

(Temat utworzony: 09-04-2020 11:10 PM)
2843 Wyświetlenia
ebikoper
Explorer
Opcje

Witajcie, 

Mam taki problem: kupiłem telefon S10 od znajmego który ma z żoną 2 osobową firmę.

Kupili telefon w salonie na firmę. Telefon nie był brany na raty!

Wczoraj odkupiłem od nich telefon. Okazało się że telefon ma wprowadzone ograniczenia w postaci 2 aplikacji:

Knox Enrollment Service oraz Watchman.

Aplikacje te mają wiele różnych uprawnień - łącznie z zablokowaniem telefonu.

Dodatkowo mają możliwość śledzenia itp.

Jak mogę to usunąć? Czy wchodzi w rachubę tylko wizyta w serwisie? 

Proszę o pomoc

0 Like
25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ebikoper  U jakiego operatora telefon był brany na raty?

Knox Customization Agent chroni operatora przed niespłacaniem rat. W wypadku niewywiązania się z zapłaty, operator jest w stanie zablokować wykonywanie połączeń.

ebikoper
Explorer
Opcje
Problem w tym że powiedział mi że telefon był kupiony w salonie Samsunga w Arkadii na firmę ale bez rat.

Co mogę zrobić z tym fantem?

Telefon nie jest zablokowany ale nie uśmiecha mi się używać go z myślą że każdego dnia może się z nim coś stać
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2 @ebikoper  Tak na to wygląda. Jeżeli nie był kupowany u operatora to będzie zabezpieczenie "Knox dla biznesu".

ebikoper
Explorer
Opcje
Ok, czyli teoretycznie wystarczy że swoim kontem samsunga BYŁY właściciel zaloguje się na ten profil i usunie mój telefon ze swojej FLOTY telefonów?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ebikoper  Może coś więcej napisze @RadekK  ?

RadekK
Hotshot
Opcje

Rozwiązanie Knox dla Biznesu jest stosowane raczej w dużych firmach, np. w bankach, gdzie tych telefonów faktycznie jest bardzo dużo i trzeba dodatkowe oprogramowanie, aby to ogarnąć.  Nie spotkałem się, aby ktoś mając 2os firmę korzystał z tego typu Knoxa. No chyba, że coś przez ostatni rok się zmieniło, o czym nie wiem :smiling-face: Tutaj może @Damian K będzie bardziej na bieżąco.

Mi to definitywnie wygląda na zabezpiecznie od operatora.

Wrzuć lepiej zrzut ekranu z Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogarmowaniu.

ebikoper
Explorer
Opcje

Witajcie, sam byłem zdziwiony typem blokady ale coż ja mogę,

Poniżej zrzuty ekranuScreenshot_20200410-091127_Settings.jpgScreenshot_20200410-091130_Settings.jpgScreenshot_20200410-091145_Settings.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RadekK  Faktycznie jest XEO...