Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klikanie aparatu Samsung S10E

(Temat utworzony: 09-01-2020 02:12 PM)
948 Wyświetlenia
jacek1982
Journeyman
Opcje

Witam

przed chwila kurier dostarczyl mi mojego nowego samsunga S10E. Zaczalem sie nim bawic i zauwazylem ze po uruchomieniu aplikacji aparatu dobiega z okolicy aparatu dziwne klikniecie to samo sie dzieje jak przelacze na przednia kamere oraz jak zmieniam tryby aparatu. Co dziwne jak zmieniam tryby na przedniej kamerce to nie slychac klikania. tylko na tylnej. Te klikanie tez slyszalne jest jak uruchomie galerie z podgladu oraz z niej wychodze...Czy u was jest tak samo? Czy mi sie trafil wadliwy egzemplarz? Tutaj jest nagranie..Trzeba podglosić żeby uszyleć. Wczesniej uzywalem S6 i nie bylo tego problemu.

https://youtu.be/wmXsc2W6FHk

0 Like
9 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jacek1982, to normalne zachowanie. Dźwięk pochodzi z przysłony aparatu. Dokładnie takie same dźwięki pojawiają się w innych modelach Galaxy jak np. Note9, S10 czy Note10.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  A nie za głośno trochę, u mnie czegoś takiego nie ma (Note10). Może to jakieś dzwieki systemowe podczas przełączania? 

0 Like
jacek1982
Journeyman
Opcje
co ciekawe te klikanie przy z mianie aparatu jesli chodzi o przedni raz slychac raz nie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, w Note10+ podczas przełączania pomiędzy opcjami jak na filmie mam dźwięki systemowe, ale np. podczas przełączania przedniej i tylnej kamery jest dźwięk przysłony. Dźwięki, które słychać na filmie to moim zdaniem przysłona, ale nie mam 100% pewności. Przyznam, że dopiero teraz obejrzałem film.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jacek1982, Praca przysłony jest widoczna gołym okiem. Zwróć uwagę na środkowy obiektyw z tyłu. Podczas wykonywania czynności, które opisałeś przysłona zwęży się, a po chwili wróci do pierwotnego stanu wydając przy tym dźwięk.

jacek1982
Journeyman
Opcje

@kamil4013 tak to juz zauwazylem teraz sie zastanawiam jak to jest ze raz slysze klik w okolicy przedniej kamery czyli do selfie a raz nie :smiling-face: 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013 @mirudo24 @jacek1982  TAk dzwięk podczas przełączania przedniej i tylnej kamery bardzo cichy ale jest, macie racje. Ale to no filmie jest wydaje mi się zbyt głośnie i jest podczas przełączania funkcji aparatu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jacek1982, jeżeli chcesz się upewnić, że z Twoim telefonem jest wszystko w porządku to zaczekaj na wypowiedzi innych użytkowników modelu S10e. Moim zdaniem wszystko jest OK, ale mimo wszystko warto poczekać na opinie pozostałych forumowiczów.

jacek1982
Journeyman
Opcje

tak zrobie, bo telefon bardzo dobry 

0 Like