Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S10+ | S10 | S10e - bateria - pochwalmy się naszymi osiągami.

(Temat utworzony: 10-03-2019 07:05 PM)
10647 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Aby tradycji stało się zadość, zakładam wątek poświęcony osiągom i wyczynom naszych urządzeń a dokładniej ich źródeł energii.S10_Batt.png

Pochwalcie się, ile udało się Wam wycisnąć z ich elektrowni. :smiling-face-with-sunglasses::winking-face:

Dla zachęty wstawię swojego screena.Galaxy S10+Galaxy S10+

Baterię wycisnąłem w nim jak sok z cytryny. :winking-face:

Ale pamiętajcie, aby nie dopuszczać do takiego stanu rozładowania Waszych baterii. To bardzo niezdrowe!!!

A teraz już możecie się chwalić.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
65 Odpowiedzi
PDV
Pioneer
Opcje

Moj drugi pomiar i ponad dwie doby na baterii a dokladnie 50 godzin. Czas na ekranie 6 godzin. Jest moc.

111111.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PDV Tak się zastanawiam dlaczego doprowadzasz do wyczerpania baterii do 1% gdzie nie jest to zalecane poniżej 10%

0 Like
PDV
Pioneer
Opcje
Spokojnie to tylko na potrzeby testu, ogólnie nie schodzę poniżej 15-20%
0 Like
Aga
First Poster
Opcje

Dziękuję za ten post. Jestem pierwszy raz na forum i szukam porady. Bateria w moim s10 działa bardzo słabo. W nocy, w trybie oszczędzania baterii zużywa mi ok 2% na godzinę. Znaczna część to usługi Google Play. Generalnie telefon działa słabiej niż mój stary s7. Czy ktoś może mi poradzić jakie funkcje mam wyłączyć/włączyć, żeby zwiększyć zywotnisc baterii. Oczywiście, wszelkie wygaszacze i Always on Display mam wyłączone. Bateria normalnie starcza mi od rana do mniej więcej godziny 20. Użytkuje niewiele, ale mam dwie raty SIM. Wifi i bluetooth mam włączone. Ale od takiego telefonu oczekuje, żeby starczyło mi na cały dzień.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Aga. Czy słabe działanie baterii występowało od nowości czy pojawiło się dopiero po pewnym czasie? Czy  próbowałaś wyłączyć i ponownie włączyć telefon? Przy okazji zachęcam do zapoznania się z przydatnymi wskazówkami dotyczącymi oszczędzania baterii w telefonie. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy ktoś z posiadaczy S10 porównywał jak wypada Wireless Fast Charging 2.0 w porównaniu z przeowodowym Fast Charge ? Chodzi o czasy ładowania. I czy telefon pokazuje komunikat o tym czy używamy wersji 1.0 lub 2.0 szybkiego bezprzewodowego ładowania ?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kamil40013 co do komunikatu, to taki się nie wyświetla. Co do czasu, to niestety nie posiadam wersji 2, aby przetestować. Może ktoś z forumowiczów posiada i jest w stanie przeprowadzić testy.

Ale przy godzinnym ładowaniu różnica między wersją 1 a 2 to około 15% w naładowaniu, przyładowaniu tylko jednego urządzenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
sardroid
Troubleshooter
Opcje

Screenshot_20190519-081950_Settings.jpg

FiliPx
Explorer
Opcje

Ponad 9h się w ciągu 23h pracy. Podziwiam xd u mnie wczoraj całe 6h pracy i bateria spadła z 96 do 23 procent. A SOT jedynie godzinka z małym hakiem. Tyle tylko że zrobione zostało jakieś 500 zdjęć A ekran cały czas był ustawiony na 100% jasności. Normalnie to okolice 4-5h SOT  oraz 1 dzień pracy

0 Like
MaciejJB
Explorer
Opcje

@kamil40013