Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SM-N975F M-SD LOCK

(Temat utworzony: 22-09-2022 11:34 PM)
355 Wyświetlenia
N81
Voyager
Opcje
Witam, telefon  po zaszyfrowaniu karty się zresetował do ust fabrycznych i nie zdarzyłem odszyfrowac, wyjąć karty teraz po restarcie nie można z niej korzystać gdyż jest widoczna jako zaszyfrowana na poprzednim urządzeniu,  niby ten sam system i telefon, ale jednak nie da się- opcją wyłączona.  Ponowne zaszyfrowanie i powrót do defalut nie jest możliwy.  
Czy jest jakaś możliwość zmiany i odzyskania dostepu do widocznych, ale zaszyfrowanych plików ?

image

8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N81, Nie ma takiej możliwości. Klucz deszyfrujący jest niemożliwy do odzyskania. Pozostaje Ci sformatować kartę i pogodzić się z utratą danych.

How can I encrypt or decrypt my microSD card?
https://www.samsung.com/au/support/mobile-devices/how-to-encrypt-decrypt-sd-card/#:~:text=It%20locks...

N81
Voyager
Opcje
Nie ma fizycznie takiej możliwości, za dużo danych - faktury, rachunki, bank , praca, konta, zdjęcia z wakacji i rodziny ulotne i jednorazowe , oraz cały zbiór różnych rzeczy . Jak to odzyskać. Można recovery w jakiś sposób. Z systemu nie da się wyciągnąć klucza ?, może na karcie jest zapisany w meta lub logu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N81, Klucz deszyfrujący został utracony w momencie przywrócenia ustawień fabrycznych telefonu. Być może Samsung zostawił jakąś furtkę, ale raczej jest to mało prawdopodobne. Możesz jeszcze spróbować zwrócić się z tym problemem do firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych.

Może @OleksiiA jeszcze coś podpowie ?

N81
Voyager
Opcje
Tak właśnie pomyślałem, dzięki za info.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@N81@kamil40013, pracowałem kiedyś w firmie, która zajmuje się odzyskiwaniem danych, ale nie pamiętam, żeby kiedykolwiek udało się to zrobić w przypadku zaszyfrowanej karty pamięci. Może od tamtego czasu coś się zmieniło. Postaram się dopytać, może coś ustalę. Klucza do deszyfrowania po hard resecie nie odzyskasz, to prawda. Ja bym jeszcze skontaktował się bezpośrednio z Samsungiem, może coś podpowiedzą: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

N81
Voyager
Opcje

Jest jakieś narzędzie, program na PC  do odszyfrowania lub odzyskania plików z takiej karty 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@N81, kontaktowałeś się bezpośrednio z Samsungiem, jako producent może mieć większe możliwości? Popytałem w firmie zajmującej się odzyskiwaniem danych i w tym przypadku gwarancji nie ma, że się uda, chociaż mają najlepszy na rynku sprzęt do odzyskiwania.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

N81
Voyager
Opcje
Tak, kontaktowałem się powiedzieli w skrócie, zeto mój problem i nic się nie da zrobić. Tyle, że to ich tel i system oraz bezsensowna funkcja bez informacji dla uzytkownika o tym co może się stać. 🤬
Ontrack - nie podejmują się naprawy, podobno nie mają dostępu do takich danych, usunięte mogą zrobić, ale zaszyfrowanych plików już nie.