Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysik S-Pen - problem

(Temat utworzony: 23-10-2019 03:14 PM)
3758 Wyświetlenia
Killepitsch
Pioneer
Opcje

Witam wszystkich forumowiczów!

Jestem posiadaczem Note10+ od dwóch tygodni. Zauważyłem pewną przypadłość rysika, której nie było w przypadku Note 9 (a z niego się przesiadłem na 10+). Otóż pojawia się ten problem w dwóch sytuacjach:

1. Jak chcę zrobić notatkę na wyłączonym ekranie, to pomio iż skończyłęm pisać i oderwałem rysik od ekranu, to kreska na ekranie cały czas "podąża" za rysikiem, co powoduje różnego rodzaju dziwne bazgroły.
  2. Jak wyjmuję rysik przy włączonym ekranie i np chcę użyć funkcji inteligentnego wyboru, to jak kończę zaznaczać i odrywam rysik od ekranu, to pole zaznaczenia dalej "podąża" za rysikiem i zaznacza się więcej lub mniej (w zależności  w którą stronę porusze rysik.

W Note 9 jak odrywałem rysik od ekranu, automatycznie kończyło się "połączenie" rysiku z ekranem i nic więcej na ekranie się działo, w Note 10+ jeszcze przez 1-2 sekduny (mimo iż rysik nie dotyka ekranu) rysik ma "połączenie" z ekranem i rysuje na nim, zaznacza etc.

Byłem w serwisie Samsunga na Placu Europejskim w Warszawie, to po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych i zaleceniach aby wyłączyć funkcję "AirView", serwisanci stwierdzili, że skoro to nie pomogło to nie wiedza co to jest, nie wiedza jak to naprawić i generalnie pewnie to jakiś bug softu i Samsung usunie to aktualizacją. Generalnie serwis Samsunga rozkłada ręce...

Jakieś pomysły? Rady?

--------------------------------------------------------------
I can only please one person a day. Today is not your day. Tomorrow doesn't look good either.
0 Like
33 Odpowiedzi
JOYFUL
Apprentice
Opcje
Nowy rysik załatwił sprawę. Wydaje mi sie, że w wadliwym zaczęła padać bateria i im dłużej był na zewnatrz tym gorzej działał.
0 Like
Killepitsch
Pioneer
Opcje
Wiem, że trochę czasu minęło od rozpoczęcia tematu przeze mnie, ale natchnął mnie post @JOYFUL i kupiłem nowy rysik. Problem zniknął, poprzedni rysik był wadliwy. Więc jeżeli ktoś ma.taki problem jak opisany przeze mnie w pierwszym poście, to zakup nowego rysika załatwia sprawę k rozwiązuje problem.
I can only please one person a day. Today is not your day. Tomorrow doesn't look good either.
Batosz
First Poster
Opcje

Znalazłem przyczynę problemu z rysikiem. Jak jego końcówka (ten czarny wymienny czubek) jest za bardzo wbita do środka to rysik wariuje. Wystarczy ją wyciągnąć i włożyć ponownie - ale nie upychać za mocno. 

0 Like
Killepitsch
Pioneer
Opcje
Niestety u mnie to nie pomogło, próbowałem. Dopiero wymiana rysika załatwiła sprawę.
0 Like