23-10-2019 03:14 PM
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem posiadaczem Note10+ od dwóch tygodni. Zauważyłem pewną przypadłość rysika, której nie było w przypadku Note 9 (a z niego się przesiadłem na 10+). Otóż pojawia się ten problem w dwóch sytuacjach:
W Note 9 jak odrywałem rysik od ekranu, automatycznie kończyło się "połączenie" rysiku z ekranem i nic więcej na ekranie się działo, w Note 10+ jeszcze przez 1-2 sekduny (mimo iż rysik nie dotyka ekranu) rysik ma "połączenie" z ekranem i rysuje na nim, zaznacza etc.
Byłem w serwisie Samsunga na Placu Europejskim w Warszawie, to po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych i zaleceniach aby wyłączyć funkcję "AirView", serwisanci stwierdzili, że skoro to nie pomogło to nie wiedza co to jest, nie wiedza jak to naprawić i generalnie pewnie to jakiś bug softu i Samsung usunie to aktualizacją. Generalnie serwis Samsunga rozkłada ręce...
Jakieś pomysły? Rady?
16-12-2021 11:10 PM
14-04-2022 07:32 PM
17-05-2022 07:55 PM
Znalazłem przyczynę problemu z rysikiem. Jak jego końcówka (ten czarny wymienny czubek) jest za bardzo wbita do środka to rysik wariuje. Wystarczy ją wyciągnąć i włożyć ponownie - ale nie upychać za mocno.
17-05-2022 08:50 PM