Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

RCS w aplikacji wiadomości od Samsunga

(Temat utworzony: 05-10-2020 10:34 PM)
2539 Wyświetlenia
Alex1358
Pioneer
Opcje
Siemka. Czy wie ktoś może kiedy RCS będzie dostępne w aplikacji wiadomości od Samsunga? Z RCS korzystam od marca 2020 ale w aplikacji Wiadomości od Google. Działa bardzo fajnie ale zdecydowanie preferuje aplikacje Samsunga do obsługi wiadomości. Tylko, że właśnie przez to, że ta apka nie obsługuje RCS ciągle muszę korzystać z apki od Google. Czy ktoś może wie kiedy to w końcu zacznie działać w aplikacji Samsunga? Czy komuś to już działa? Ewentualnie może trzeba to jakoś uruchomić czy coś? Dajcie znać. 
0 Like
22 Odpowiedzi
Po_prostuPawel
Apprentice
Opcje
W playu już działa na aplikacji od Samsunga
0 Like
Alex1358
Pioneer
Opcje
kurcze. dlaczego u mnie nie działa? mam NJU MOBILE i korzystam z RCS od marca 2020 czyli przeszło pół roku ale na aplikacji Google. nie aplikacji Samsunga. a pamiętasz może jak ci się to uruchomiło?
0 Like
Calme
Explorer
Opcje
Ja mam dwie karty w telefonie, Orange i Play, od razu po włożeniu karty Play pojawia się informacja, że od teraz aplikacja wiadomości obsługuje ten standard komunikacji.

PS Mój telefon to S10 XEO
0 Like
Alex1358
Pioneer
Opcje
dziwne. Play chyba jako ostatni wprowadzą obsługę RCS w Polsce. bo użytkownicy, którzy mieli apke od google nie mogli korzystać z RCS. ja korzystam z RCS od marca ale na apce od google. z Samsungowej nie. bo nie ma obsługi RCS ów. nie wiem jak to wymusić. w aplikacji Google od razu wszystko hula. w aplikacji od Samsunga nie. cisza. Nie ważne czy jest to Note 10+ czy Note 8.
0 Like
Alex1358
Pioneer
Opcje
a u mnie na N10+ lub N8 w aplikacji od Samsunga nie działa. w aplikacji od google działa na obu telefonach od marca.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Taka informacja na stronie Play.

Spoiler
  • Samsung Galaxy S9

• Samsung Galaxy S9+

• Samsung Galaxy Note 10 Lite

• Samsung Galaxy A41

• Samsung Galaxy A21s

• Samsung Galaxy Xcover 4s

• Samsung Galaxy S20

• Samsung Galaxy S20+

• Samsung Galaxy S20+ 5G

• Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

• Samsung Galaxy A40

• Samsung Galaxy A20e

• Samsung Galaxy A6

• Samsung Galaxy S10

• Samsung Galaxy S10+

• Samsung Galaxy A51

• Samsung Galaxy A70

• Samsung Galaxy S10e

• Samsung Galaxy A80*

• Samsung Galaxy Note 9*

* - Telefon musi być zakupiony w sieci Play

Alex1358
Pioneer
Opcje
spoko ale mi to za bardzo nie pomaga ze względu na to że mam Note 10+ oraz Note 8 i NJU MOBILE. NA N10+ i Note 8 mam RCS od marca ale tylko w aplikacji wiadomości (tej od google). W apce od Samsunga nie ma obsługi RCS co jest bardzo dziwne bo mój operator od dawna obsługuje RCS. Zresztą jak wkładam kartę Orange to też hula. Ale tylko z aplikacją wiadomości google.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Alex1358  U mnie działa na aplikacji Google wiadomości a kartka od T-Mobile a telefon A6 2018 wariant XEO.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma możliwości ręcznego włączenia obsługi RCS w aplikacji Wiadomości Samsung. Na ten moment możliwość obsługi RCS pojawiła się automatycznie na kilku telefonach u jednego operatora. Podejrzewam, że opcja udostępniana jest etapami dla kolejnych urządzeń. Niestety nie wiadomo kiedy zostanie udostępniona dla wszystkich użytkowników.