12-12-2019 07:26 PM
Witam, mam problem z wyświetlaczem w tym telefonie. Powiedzcie jak tem problem się nazywa i czy kwalifikuje się na gwarancję...
Po całej długości obu boków jest linia (przebicie światła, nie uszkodzone piksele itd), dodatkowo na środku ekranu jest jakby plama która świeci jaśniej od brzegów (poza tymi świecacymi brzegami za zakrzywieniem wyświetlacza -te linie). Delikatnie widać to przy ciemniejszych motywach, zdjeciach itd. Plama coraz bardziej zaczyna się rozrastać... traci na tym czerń. Tam gdzie są wyłączone piksele jest czarno. Telefon kupiony z pół roku temu. Mam wrażenie że jeśli bateria jest cieplejsza(ładowanie) to problem się pogłębia. Zdjecia trochę podkręcone w celu pokazania lepiej problemu.
12-12-2019 08:03 PM — edytowano 12-12-2019 08:04 PM
Już wiem z czym jest problem... winę ponosi bateria i coś jeszcze. Możliwe, że ma wadę i puchnie... co powoduje nacisk na wyświetlacz, ciekawe czy nie eksploduje po dłuższym czasie eksploatacji. Samsung ma w eksplozjach note-ów doświadczenie...
https://community.ee.co.uk/t5/Android/Samsung-Galaxy-Note-9-Screen-Burn/td-p/750105
13-12-2019 12:11 AM
@Darek82 a wiesz, że bateria w N9 nie jest centralnie ulokowana?
Pokaż ekran/zdjęcia bez podkręcania, w trybie normalnego użytkowania.
13-12-2019 12:54 AM — edytowano 13-12-2019 12:57 AM
Z tego co tu widać to praktycznie jest na środku (może nie idealnie, ale jest).
Dodatkowo serwis zagraniczny potwierdził, że to wina baterii. Już wczesniej narzekałem na słabą baterię... może jest uszkodzona i puchnie...
Co do zdjeć to tego tak nie widać mocno(napewno aparst tego nie wychwyci) ale oko to widzi...
13-12-2019 09:00 AM
@Darek82, moim zdaniem konieczna jest jak najszybsza wizyta w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.