18-11-2019 02:54 PM
Od wczoraj jestem posiadaczem note10+ a mój problem polega na tym że rysik nie reaguje na dotyk w prawym dolnym rogu przycisk cofnij palcem mogę cofnąć a rysikiem nie wszędzie indziej na ekranie dziala poprawnie
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-11-2019 09:34 PM
Znalazłem problem to nie szkło przeszkadzało (przykleilem powrotem)tylko etui bez etui rysik dziala poprawnie W etui problem powraca dzięki wszystkim temat do zamkniecia
Pozdrawiam
18-11-2019 09:36 PM
@Guziol, super, że udało się znaleźć rozwiązanie problemu!
18-11-2019 09:40 PM
Posiadam nie oryginalne etui chwilowo czekam aż mi dojdzie poczta oryginalne nie kupilem od razu ponieważ u operatora było 2x droższe
Jeszcze raz dzięki za pomoc
18-11-2019 09:42 PM
@Guziol, nie ma sprawy. Korzystam z oryginalnego etui Clear View Cover i nie mam żadnych problemów z rysikiem. Jak już dojedzie do Ciebie nowe etui to koniecznie daj znać czy wszystko działa poprawnie.
18-11-2019 03:06 PM
@Guziol, sprawdź działanie rysika w trybie testowym. Na klawiaturze w aplikacji Telefon wpisz *#0*# i wybierz opcję S-PEN a następnie SPEN Draw. Sprawdź czy rysik poprawnie działa we wszystkich obszarach wyświetlacza.
18-11-2019 03:27 PM
Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie czy może byc to spowodowane szkłem hartowanym, w tej chwili nie mam możliwości odklejenia go dopiero spróbuje wieczorem
18-11-2019 03:33 PM
@Guziol, dodatkowa ochrona wyświetlacza może mieć wpływ na działanie rysika. Niestety nie wiadomo czy w tym konkretnym przypadku problemem również jest szkło. Tak czy inaczej koniecznie będzie ściągnięcie szkła i upewnienie się czy to właśnie była przyczyna wadliwego działania rysika. Daj znać wieczorem czy po ściągnięciu szkła rysik działa prawidłowo. Napisz również jakiej firmy posiadasz szkło.
18-11-2019 07:27 PM
U mnie wszystko bez problemu działa, szkło uv naklejone firmy T-Max. Specjalnie nie najeżdżałem w prawym górnym rogu, bo by się test zakończył i bym nie zdążył zrobić screena. Ale potwierdzam jak najbardziej działa w tamtym miejscu.
18-11-2019 09:25 PM
@kMqStore, na rynku dostępnych jest sporo szkieł różnych producentów. Możliwe, że niektóre z nich powodują problemy w postaci wadliwie działającego rysika lub czytnika linii papilarnych (tak jak w Twoim przypadku).
18-11-2019 09:26 PM
A więc tak po ściągnięciu szkła problem znikł ale tylko na chwilę po chwili powrócił juz bez szkla wykonałem ponownie test i znowu stoje w punkcie wyjścia jutro albo pojutrze pojadę do operatora żeby mi pomogli. Szkło które kupiłem to to jakies 6d firmy topaift
18-11-2019 09:29 PM
@Guziol, rozumiem. Czy korzystasz z etui z klapką? Jeżeli tak to czy jest to oryginalne etui?
18-11-2019 09:34 PM
Znalazłem problem to nie szkło przeszkadzało (przykleilem powrotem)tylko etui bez etui rysik dziala poprawnie W etui problem powraca dzięki wszystkim temat do zamkniecia
Pozdrawiam
18-11-2019 09:36 PM
@Guziol, super, że udało się znaleźć rozwiązanie problemu!