Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plamki na wyświetlaczu

(Temat utworzony: 13-07-2022 09:36 PM)
2255 Wyświetlenia
staRscream22
Explorer
Opcje
Witam. Wczoraj zauważyłem na Galaxy note 20 ultra dwie plamki obok ramki wyświetlacza. Co to może być? Kwalifikuje się to do gwarancji? Pozdrawiam 

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
staRscream22
Explorer
Opcje
Witam. Wyslalem telefon do serwisu. Serwis wymienil wyswietlacz i dodatkowo baterię o ktorej nie wspominalem w zgloszeniu. Tak wiec jestem zadowolony. Telefon wyglda i śmiga jak nówka.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, są to zapewne martwe pixele. Jeślii jest na gwarancji to powinno to zostać naprawione
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@staRscream22  Witam

Dokładnie jak wspomniał kolega @W99  spokojnie na gwarancji zostanie wymienione.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@staRscream22 Witam. Pamiętam ze Samsung zastrzegał sobie ze wymiana wyswietlacza podlega dopiero wtedy jeśli będzie więcej martwych pikseli niż 2 jak będzie w tym przypadku stawiam różnie.
staRscream22
Explorer
Opcje
O widzisz to muszę się zorientować bo miałem jutro jechać do serwisu 60 km
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@staRscream22  najlepiej dopytać w serwisie

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jak pracowałem w serwisie to takie wytyczne było w Twoim przypadku są to 2 małe plamki po bokach i wtedy na pewno by został odrzucony. Może teraz się to zmieniło w co trochę wątpię.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@staRscream22, Ostatnio oddawałem w Premium Service Plaza w Katowicach Note 20 Ultra z dwoma małymi kropkami na lewej krawędzi ekranu podobnymi do Twoich i zostało to bez problemu naprawione w ramach gwarancji. Poniżej lista części, jaka została wymieniona.

20220713_223626.jpg

Myślę, że serwis nie powinien robić żadnego problemu z naprawą ekranu, nawet jeśli była by to pojedyncza kropka.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kamil40013 Wszystko tez zależy od podejścia serwisu i technika przyjmującego. Jedni są bardziej szczegółowi inni mniej. Co do tych martwych pikseli to mieliśmy to nawet w regulaminie. Teraz moglo sie to zmienić. Pozatym dobrze też zostało to napisane nie jako kropki a plamy.
staRscream22
Explorer
Opcje
No właśnie mam wrażenie, że ta z prawej strony jest troszkę większa. A poza tym myślałem, że pojedynczy piksel jest mniejszy
0 Like