Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 lite

(Temat utworzony: 14-10-2020 11:34 AM)
881 Wyświetlenia
anek1973
Journeyman
Opcje
Witam. Na maleńkim deszczu w chlodniejszy dzień (13st.C) telefon pada. Bateria zero z naładowania 20 procent.  Czy to normalne?
11 Odpowiedzi
Krzysztof007
Apprentice
Opcje
przy 13°C troche dziwne poniewaz moj samsung s10e w zime i na dworzu podczas renderu bylo 0°C mial tak samo poniewaz mozna sie domyslic dlaczego z 60% do 15%
anek1973
Journeyman
Opcje
Ale dziadostwo. Dziękuję
Gurami
Pioneer
Opcje
To ze zimno obniża sprawność ogniwa to normalne jak akumator w zimie. ile cykli przeszła bateria? Czy używane było szybkie ładowanie? Czy telefon był podpięty do ładowarki i pozostawiany na noc. ile razy podczas użytkowania tel został on rozładowany do 0%. Czy był ładowany i eksploatowany jednocześnie tzn ktoś grał w gry i ciągle go ładował? Jeżeli można proszę o odp na te pytania to pomoże ustalić o co chodzi.
0 Like
anek1973
Journeyman
Opcje
Właśnie martwię się, co będzie jak będzie zimno. Ostatnie dni były deszczowe. Musiałam wyprowadzać psy. Telefon wyciągnęłam do napisania SMS. Deszcz leciutki. Na telefon spadło może kilka kropel. Telefon od marca. Ładowany na początku co 2-3 dni. Teraz codziennie. Na noc nie zostawiam. Może kilkakrotnie. Nie gram na telefonie. Staram się nie używać kiedy się ładuje. Ładowanie szybkie. Nie rozładowuję do 0. Ostatnie 2 dni mi się wieczorem sam wyłączył i zero baterii. Około miesiąc temu przez 3 dni wieczorem miałam z telefonem problemy - np. nie mogłam oglądać zdjęć z galerii - same przeskakiwały aż do ostatnio zrobionego, nie mogłam go wygasić, jedną całą noc mrugał ekran, aż się całkiem wyłączył. Po ok 3 dniach samo przeszło.
0 Like
KonekuśNekoyek
Explorer
Opcje
Ja mam Note 10Lite. Temperatura była 5st.C a bateria 15% od rana bo nie ładowałem i bez problemu wytrzymał do wieczora mimo mrozu i deszczu
anek1973
Journeyman
Opcje
Wydaje mi się, że tak właśnie powinno być. Dziękuję. Pozdrawiam
Gurami
Pioneer
Opcje
na moje oko cos jest z nim nie tak ogólnie zakres użytkowy ogniw jest duży natomiast to wpływa na pojemność bateria najmniej dostaje po pupie w zakresie 85% do 25% ilość podładowań jej nie straszna w tym zakresie.
0 Like
Gurami
Pioneer
Opcje
albo gdzieś wilgoc weszła albo coś ci baterie drenuje np gps czy apk
anek1973
Journeyman
Opcje
Właśnie bardzo wrażliwy na wilgoć. Parę kropli i się wyłącza. Co powinnam w tym wypadku robić? Ostatnie 2 dni nie padało i telefon na wieczornym spacerze z psami działa ok niezależnie od temperatury
0 Like