Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

mms android 11

(Temat utworzony: 22-03-2021 10:32 AM)
732 Wyświetlenia
Aggga
Explorer
Opcje
Witajcie. Mam pytanie po aktualizacji androida wysyłając mms nie wysyła mi jako normalny obraz tylko jako udostępnienie łącza. Jak to zmienić?  Pozdrawiam serdecznie 
0 Like
6 Odpowiedzi
Drd0
Helping Hand
Opcje

Witaj @Aggga,
Czy do każdego tak wysyła, jaka sieć? Może być źle ustawiona konfiguracja MMS lub:
Wejdź w wiadomości-ustawienia-ustawienia Czatu RCS(jeśli masz włączoną tą funkcję)-wybór domyślnego typu przesyłania wiadomości i zmień na SMS/MMS i sprawdź jak działa. Jak będzie wszystko dobrze to możesz z powrotem ustawić na Wiadomości czatu RCS i sprawdzić.

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Aplikacja Wiadomości Samsunga nie obsługuje RCS. Nie ma takich opcji w ustawieniach, o których piszesz. Pomyliło Ci się z Wiadomościami od Google.
Aggga
Explorer
Opcje
Tak do każdego właśnie. przed aktualizacją tak nie było .. spróbuję tak zrobić.
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje

Witaj @MarcinezK Aplikacja wiadomości Samsunga obsługuje czat RCS w zależności od wersji oprogramowania telefonu i sieci operatora. Sam jej używam.

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
To u mnie w takim razie nie obsługuje a szkoda. S10+ operator Plus, wersja onu Ui 3.1
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Witam
Na etapie, kiedy wybieramy obrazy do przesłania MMS, przed wybraniem należy wyłączyć taki symbol w prawym dolnym rogu. To ta funkcja odpowiada za to czy MMS będzie udostępniony w postaci linku czy obrazu.

Screenshot_20210322-112758_Messages_32142.jpg