28-12-2018 04:54 PM
Witam, czy w Note 9 brakuje systemowej klawiatury japońskiej z auto zastępowaniem i podpowiadaniem tekstu?
Może coś robię źle i nie potrafię włączyć poprawnie tej opcji. Normalnie zawsze wyglądało to tak, że dodawałam język w opcjach i cieszyłem się z możliwości pisania po japońsku.
Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Czy jest to możliwe w telefonie flagowym? にほんご powinno odpowiadać 日本語
a nie nihongo jak na poniższym printscreen.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
29-01-2019 08:43 PM
28-12-2018 10:45 PM
Dodałem japoński jako język wprowadzania tekstu do klawiatury ekranowej i wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Dodaj język japoński kolejno w: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Język i wprowadzanie > Klawiatura ekranowa > Klawiatura Samsung > Języki i typy. Załączam zrzut ekranowy jak to wygląda u mnie.
29-12-2018 09:33 AM
Dziękuję za odpowiedz.😀
No właśnie, w Galaxy 9 od żony robię tak i działa.
Mam prośbę o porównanie zrzutów, czy mamy dokładnie tak samo.
Zrzut:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Język i wprowadzanie > Klawiatura ekranowa > Klawiatura Samsung > inteligentne wpisywanie > automatyczne zastępowanie:
Myślę że spróbuje przywrócić ustawienia fabryczne. Może to coś zmieni.
29-12-2018 11:10 AM
Nie ma sprawy
Sprawdziłem podaną ścieżkę i mam dokładnie tak samo. Niestety nie mam innych wskazówek odnośnie rozwiązania tego problemu. Również posiadam Note9. Daj znać czy przywracanie ustawień fabrycznych pomogło.
29-12-2018 02:44 PM
@Dalsharum zastanawiam się czy na początek nie spróbować resetu samej klawiatury?
29-01-2019 08:43 PM
29-01-2019 09:09 PM
@Dalsharum, super! Dziękujemy za informację zwrotną. Wskazówka z pewnością przyda się pozostałym osobom szukającym pomocy.