Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawuje się bateria w Waszych telefonach?

(Temat utworzony: 30-09-2019 02:36 PM)
3754 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapraszam do dzielenia się osiągami związanymi z działaniem baterii w Waszych telefonach Note10 oraz Note 10+. Czy jesteście zadowoleni z czasu pracy? A może macie jakieś wskazówki, które powzowlą na wydłużenie działania na jednym ładowaniu?

Samsung Galaxy Note10+Samsung Galaxy Note10+Na początek prezetnuję wyniki z modelu Galaxy Note10+. Telefon średnio używany, ale wynik dwóch dni na jednym ładowaniu robi wrażenie. Koniecznie dajcie znać jak to wygląda w Waszych telefonach!

Screenshot_20190929-095936_Settings.jpg

Przydatne odnośniki:

23 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24, Jeśli chodzi, o ten model telefonu to jest bardzo wynik czasu pracy na jednym ładowaniu. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, zgadzam się. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ciekawy jestem jak się sprawuje bateria w modelu Note10 bez plusa.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak to wygląda w Note 10

Screenshot_20191001-235522_Settings.jpgScreenshot_20191001-235530_Device care.jpg

Telefon naładowany do 100% i odłączony przed północą. Przez noc (9h) spadło 10% i użytkowany do północy następnego dnia. Przez większość czasu był połączony z siecią Wi-Fi, Always On Display wyłączony. Także 4-5h na włączonym ekranie można osiągnąć.

Vel1
Pioneer
Opcje
Swojego Nota 10+ praktycznie użytkuje tak samo jak poprzednie telefony . Nie będę podawał wartości cyfrowych, ale jest znacząca różnica w czasie działania na jednym ładowaniu. W S 9+ było fajnie, ale w Note jest świetnie. Na cały dzień nie brakuje prądu. Przy tego typu sprzęcie to wiadomo; dzwonienie, sms, transfer danych, Wi-Fi, internet nawet sporo. Jakaś gierka również.
theguildsman
Helping Hand
Opcje

Jakie macie procentowe zużycie baterii podczas pozostawienia telefonu note 10+ bez ładowania na noc, czyli około 7 godzin? W moim przypadku jest to około 1%na godzinę.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@theguildsman, dawno nie sprawdzałem, ale z tego co pamiętam to zużycie baterii wynosiło około 1% na godzinę czyli tak jak napisałeś.

0 Like
ZlotyPM
Apprentice
Opcje

Cześć,

czy mógłbyś napisać przy jakich ustawieniach telefonu wykręciłeś taki wynik? Na swoim Note 10+ nie osiągam nawet 50% tego wyniku, a ustawienia mam takie:

- właczony cały czas tryb nocny 

- bateria w trybie adaptacyjnym 

- jasność adaptacyjna

- optymalizacja wyłącznych apliakcji

- aut. wprowadzenie apliakcji nieużywanych w stan śpienia

- 50% czasu w ciągu dnia w LTE i 50% pod Wifi

SOT średnio na poziomie 4h,  a czas czuwania max 24h. 

Będę wdzięczny jak zoptymalizować ustawinia bo Twoje wyniki są imponujące. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZlotyPM, nie zmieniałem dużo w ustawieniach telefonu. Większość opcji jest fabrycznie ustawionych. Jedyna duża różnica jaką zauważyłem to czas podłączenia do sieci Wi-Fi. Mój telefon przez większość czasu (90-95%) jest podłączony do sieci bezprzewodowej.

Pozostałe elementy:

• Tryb nocny - według harmonogramu (od zachodu do wschodu)
  • Bateria w trybie adaptacyjnym - włączone (fabryczne ustawienie)
  • Jasność adaptacyjna - włączone (fabryczne ustawienie)
  • Optymalizacja wyłączonych aplikacji - włączone (fabryczne ustawienie)
  • Automatyczne wyłączanie nieużywanych aplikacji - włączone (fabryczne ustawienie)

Na podstawie powyższych informacji podejrzewam, że to LTE jest odpowiedzialne za szybsze zużywanie się baterii.

0 Like
ZlotyPM
Apprentice
Opcje

@nismo dziękuję za szybką odpowiedź. Pwiedz mi proszę czy korzystasz z opcji "Adaptacyjnego szczedzania energii"? Mam warażenie, że przy włączeniu tej opcji szybciej "zjada" baterię. 

W takim razie muszę przetestować telefon wpięty do Wifi. 

0 Like