Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bluetooth walczą Bixby zamiast Asystenta Google

(Temat utworzony: 03-01-2021 08:56 PM)
7808 Wyświetlenia
Kucharp
Journeyman
Opcje
Cześć. 
Po aktualizacji do UI 2.5 gdy przyciskam na zestawie głośnomówiący w samochodzie przycisk Voice Tag to uruchamia się Bixby Voice który nie rozumie języka polskiego. 
Przed aktualizacją po naciska tegoż przycisku uruchamiał się Asystent Google. 
Jak to przywrócić ?
Bardzo mi przeszkadza bo nie mogę pisać głosem SMS i wywoływać połączeni.
0 Like
10 Odpowiedzi
Slimjim26
Navigator
Opcje
wylacz bixby w aplikacjach i powinno pomoc.
0 Like
Kucharp
Journeyman
Opcje
nie da się. można tylko odinstalować aktualizacj Bixby ale to nie pomaga
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Kucharp Spróbuj dodatkowo wykonać następujące kroki: Ustawienia->Aplikacje ->3 kropki po prawej stronie->Zeruj pref aplikacji.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kucharp, Zastosuj się do poniżej podanych kroków. Po ich wykonaniu asystent Google powinien powrócić na Twoje urządzenie.

Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Domyślne aplikacje --> Aplikacja asystująca --> Aplik. wspom. urządzenia --> wybierz Google

1.jpg

Ustawienia --> Aplikacje --> Bixby Voice --> Ustawianie jako domyślnej --> Czyszczenie ustawień domyślnych

Ustawienia --> Aplikacje --> Google --> Ustawianie jako domyślnej --> Czyszczenie ustawień domyślnych

Screenshot_20200907-133854_Settings.jpg

Po tych czynnościach połącz telefon z zestawem i wywołaj asystenta przyciskiem. Na telefonie powinien pokazać się ekran z wyborem asystenta, w którym musisz wybrać, aby zawsze używać Google.

Screenshot_20200907-133921_Android System.jpg

AgKa
First Poster
Opcje
Zrobiłam tak, ale dalej włącza się w słuchawce bezużyteczne Bixby.
0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Żeby wykluczyć błąd w oprogramowaniu telefonu, wykonaj reset do ustawień fabrycznych, tworząc uprzednio kopię zapasową aplikacją Smart Switch celem zabezpieczenia danych przed utratą. Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Reset do ustawień fabrycznych.

PFranki
Apprentice
Opcje

Jak wygląda sytuacja w OneUi 4.0, Androidzie 12 na S21? Nie potrafię znaleźć tych ustawień jak na zrzutach ekranu. Z góry dziękuję 

0 Like
Members_kiL5IlK
Student
Opcje

Nareszcie.

Jest. Dziala

0 Like
Members_kiL5IlK
Student
Opcje

S20FE 5G.  Świetna sprawa. Dziękuję bardzo. U mnie działa super... BMW seri5 G30 2018, BMW X1 F48 2020 i Ford Courier 2022. Przykro mi że Samsung został tak daleko w tyle porównując go z Google w Polsce, ale trzeba przyjąć to z pokorą i ułatwić klientom dostęp do klawiatur i obsługi głosowej google. Google dobrze się w Polsce przyjoł i wspiera nasz język czego niestety Samsung nie robi, a trochę rzuca kłody użytkownikom pod nogi naciskając na bixby i narzucając klawiatury i asystenta głosowego które to w Polsce poprostu są kiepskie 😞

0 Like