Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Aparatu - rozjaśnianie ekranu po włączeniu Aparatu.

(Temat utworzony: 28-09-2020 07:59 PM)
1894 Wyświetlenia
Mardok
Pioneer
Opcje
Witam wszystkich, 
Czy wiecie może dlaczego aplikacja Aparatu rozjaśnia ekran gdy jesteśmy w ustawieniu automatycznie dostosowywanej jasności ekranu? 
Chodzi o efekt kiedy w nocy jest ciemno, ekran jest na poziomie 10%, włączasz Apart i dostajesz po oczach super jasnym ekranem, rónież po przejściu bezpośrednio do galerii z aplikacji aparatu zdjęcia też są w tejże wysokiej jasności ekranu. 
Da się to jakoś przestawić? 
Dzięki za podpowiedzi! 
Pozdrawiam
0 Like
5 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mardok, Jest to normalne zachowanie telefonu. Ekran jest automatycznie rozjaśniany w celu lepszej widoczności podglądu robionego zdjęcia. Mogę polecić dwa rozwiązania. Pierwsze polega na wyłączeniu adaptacyjnej jasności ekranu. Drugie na ustawieniu rutyny w Bixby Routines, która w odpowiednich godzinach będzie ograniczać jasność po uruchomieniu aplikacji Aparat.

Screenshot_20200928-201617_Bixby Routines.jpg

Mardok
Pioneer
Opcje
Dziękuję za podpowiedzi, pierwsza już testowana była przez jakiś czas, ale irytowało mnie ciągłe zmienianie ręcznie jasności... O Niżby Routines nie słyszałem, ale zaraz to zrobię 😉
Wg. mnie nie jest to normalne działanie aplikacji, tylko Samsung nie pozwala tego wyłączyć... w ustawieniach Aparatu powinna być taka opcja, która by to wyłączała. Szkoda, że jej nie ma... 🙄
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do zgłoszenia sugestii dotyczącej aplikacji Aparat za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
Mardok
Pioneer
Opcje
@nismo, zgłaszałem już przy Samsungu S7 edge... I nic przez te lata się nie zmieniło... 😕
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgłosić ponownie nie zaszkodzi a na co dzień pozostaje skorzystać ze wskazówek podanych przez @kamil40013.

0 Like